Jönnek a felhőszakadások!

vihar

Kilenc megyére is figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat. Ma többfelé lehet felhőszakadás, akár ismétlődő jelleggel is.

Kilenc megyére, Győr, Komárom, Veszprém, Pest, Tolna, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyékre adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést.

„Napközben intenzívebb, akár ismétlődő jellegű záporoknak, néhol zivataroknak a Dunántúl északkeleti felén és a Duna vonalának környékén van nagyobb esélye. Ezeken a területeken kisebb körzetekben akár 20-30 mm eső is eshet néhány óra alatt.”

Egész nap erősen felhős időnk lesz, keleten lehet némi napsütés, de rövid időre máshol is előbukkanhat a nap. Délelőtt még csak elszórtan, a délután folyamán azonban már többfelé lehet záporokra, sőt akár zivatarokra is számítani.

A jelzett megyékben intenzív, felhőszakadásszerű csapadékra is ideálisak a feltételek, de máshol is kialakulhatnak záporok.

Az Estofex európai viharjelző szolgálat is jelezte a várható zivatarokat a térségben.

Napközben a hőmérséklet 17-21 C fok körül alakul, de a tartósan borult tájakon ennél hűvösebb is lehet. A szél a zivatarok környezetében, valamint a Dunántúl nyugati részén lesz erős.

Szerdán is marad az országszerte borult időjárás, és az ismétlődő esők, főként a nyugati országrészben. Ekkorra azonban a hőmérséklet már nyugaton visszaesik, és a szél is megerősödik, söt viharos lökések is előfordulhatnak majd.

Csütörtöktől már javul az időjárás és csökken a csapadékhajlam, de délutánonként továbbra is számítani lehet záporokra, esetleg zivatarra.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.