Hétfőn gyenge hidegfront, zivatarokkal

Holnap ismét egy gyenge hidegfront ér el bennünket, a keleti országrészben lehet főként zivatar.

Éjszaka egy gyenge hidegfront éri el hazánkat. Hatására megnövekszik a felhőzet, főként az északi országrészben, délen szakadozott lesz a felhőzet. Számottevő csapadékra nem kell számítani, elszórtan fordulhat elő zápor, és a Salgótarján-Debrecen vonal mentén egy-egy zivatar. Kisebb eséllyel délnyugaton is lehet egy-egy gyengébb zivatar.

Napközben csökken a felhőzet és sokfelé kisüt a nap 21-27 C fokig emelkedik a csúcshőmérséklet. Délután aztán a keleti országrészben a megnövekvő gomolyfelhőzetből ismét többfelé kialakulhatnak zivatarok, amelyeket akár felhőszakadás is kísérhet (20-30mm csapadék).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a holnapi napra citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a Nógrád-Békés vonaltól északkeletre fekvő megyékre. A figyelmeztetés szerint alacsony kockázattal heves zivatar előfordulhat, amit felhőszakadás kísérhet.

Bár lokálisan jelentős mennyiség hullhat országos átlagban jelentős csapadékra nem kell továbbra sem számítatni. Az ország egyes részein már jelentős csapadékhiány alakult ki az elmúlt hónapban.

A frontra érzékenyek a holnapi nap során hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak, izületi fájdalmak, esetleg fejfájás jelentkezhet.

A keddi napon még előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar a keleti megyékben, de másutt már sok lesz a napsütés. A hidegfront nem hoz erős lehűlést a hét további részében marad a 25-30 C fok körüli kellemes nyári idő, és csak ÉK-en lehet csapadék délutáni záporokból. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.