Erős hidegfront, zivatarok, komoly lehűlés!

szupercella hidegfront

Hidegfront érkezik, zivatarokkal, és egyre hidegebb. A hétvégén már lesz olyan terület ahol nappal is 10 C fok alatt marad a hőmérséklet.

Véget érnek a kellemes kora nyarat idéző napok, komoly lehűlés várható, zivatarokkal.

Csütörtökön még túlnyomórészt marad a napos időjárás, és 20-27 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet.  Már némileg labilisabb és nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik, és ezért több lesz felettünk a gomolyfelhő, és elszórtan már egy-egy zápor és zivatar is kialakulhat, nagyobb eséllyel keleten. Alapvetően még jó idő lesz, de már a változás jelei észlelhetőek lesznek.

Pénteken már erősen felhős időre ébredhetünk, de keleten még várható napsütés. a nyugati és középső országrészben ismétlődő jelleggel várható zápor, zivatar, keleten inkább csak a délutáni órákban várható csapadék.

Erősen kétarcú lesz a hőmérséklet képe. Nyugaton már északnyugati széllel hideg levegő érkezik, itt 12-15 C fok körül alakul a hőmérséklet. Keleten még 20-25 C fokos nappali csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

Szombaton aztán borult időnk lesz egész nap sokfelé esővel, néhol záporral, esetleg zivatarral. Egyelőre még marad a hőmérsékleti megosztottság, nyugaton lesz ahol 10 C fok alatt alakul a csúcshőmérséklet, míg keleten még 15-20 C fokra számíthatunk. Továbbra is erős lesz a szél.

Vasárnap fokozatosan csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, már a nap is előbukkan. Országszerte erős lesz az északnyugati szél. 13-18 C fokokra számíthatunk.

Országos átlagban 5-10 mm csapadékra számíthatunk az előttünk álló napokban, de lokálisan ennél több, néhol kevesebb csapadék is várható.

Várható csapadék – forrás: Hydroinfo

A jövő héten a mostani számítások szerint ismét szárazabb levegőre számíthatunk, és ismét felmelegedés kezdődik, a hét közepén ismét 20-25 C fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.