Egyre többfelé zivatarok, felhőszakadással!

szupercella

Két nap nyugalom után, ismét egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, a hét hátralévő napjaiban.

Szerdától délnyugat felől nedvesebb léghullámok érik el az országot, és egyre többfelé kell záporokra és zivatarokra számítani. Már a reggeli órákban lehet csapadék, inkábba a déli országrészben, majd átmeneti szünet után a délutáni órákban is többfelé alakulhatnak ki záporok zivatarok, már az északi országrészben is.

Heves zivatarokra kicsi az esély, de egy-egy zivatart kísérhet felhőszakadás (20-30mm csapadék), vagy viharos széllökések (60-80 km/óra). Hevesebb zivatarok inkább a keleti országrészben alakulhatnak ki. Szerdán 23-28 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Csütörtökön eleinte még felhős lehet az ég, majd ismét gomolyfelhős-napos idő várható. Ismét többfelé lehet zápor, zivatar. Van rá esély, hogy a keleti országrészben komolyabb zivatarok is kialakuljanak, amelyek jelentős csapadékot adnak, de még sok a bizonytalanság. Heves zivatarok Ék-en van a legnagyobb esély.

zivatar szivárvánnyal

Csütörtökön visszaesik a hőmérséklet már csak 20-25 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Pénteken is folytatódik az alapvetően zivataros időjárás, bár eleinte több napsütésben lesz részünk. Napközben azonban megnövekszik a gomolyfelhőzet és ismét többfelé várható zápor-zivatar. 21-26 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A hétvégén is folytatódik a változékony időjárás, napsütéssel, majd délutáni zivatarokkal, amit felhőszakadás, jégeső is kísérhet. 22-27 C fokokra számíthatunk majd.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.