Délutántól zivatarok országszerte – narancssárga figyelmeztetés!

vihar

Délutántól egyre többfelé kell zivatarokra számítani, felhőszakadás, jégeső is lehet. Narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

A déli óráktól déli határszélen egyre többfelé ered el az eső. Majd a rendszer fokozatosan észak felé terjed. egyre többfelé kell záporokra és zivatarokra számítani. A jelenlegi előrejelzések szerint elsősorban a Dunától keletre kell nagy területre kiterjedő zivatarokra számítani.

A zivatarokra heves kísérőjelenségek is kísérhetik, így felhőszakadás 30-60 mm csapadék, jégeső (2 cm) és viharos széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az összes Dunától keletre fekvő megyékre, valamint Tolna és Baranya megyékre is narancssárga figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok miatt. Az ország többi részén citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Az esti óráktól egészen reggelig újabb zivatarokra számíthatunk, ezúttal elsősorban a Dunántúlon. A mostani számítások szerint ekkor is előfordulhat heves zivatar, de már kisebb eséllyel, mint a keleti országrészben. Érdemes radarképünkön követni az eseményeket!

Az európai Viharjelző Szolgálat az ország egészére narancs, míg a keleti megyékre vörös figyelmeztetést adott ki.

A hőmérséklet csúcsértéke 25-31 C fok között lehet.

Míg pénteken extrém heves zivatarokra figyelmeztettünk, és ki is alakult szupercella és 3-4 cm jégeső hullott a keleti országrészben, addig most nagyobb területen várható zivatar és a fő kockázati tényező a felhőszakadás.

Hétfőn eleinte még többfelé, majd egyre kevesebb helyen lehet zápor-zivatar, kisüt a nap 21-31 C fok várható, hűvösebb nyugaton lesz, kelet felé magasabb hőmérséklet várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.