Újabb vihar érte el New Yorkot (animációval)

A Sandy hurrikán pusztítása után újabb vihar fenyegeti az Egyesült államok északkeleti partvidékét. A „Nor’eastern”-nek nevezett vihar ezekben a percekben csap le a partvidékre.

A vihar onnan kapta a nevét, hogy benne északkeleti szelek fújnak (north-eastern=északkelet) és sarkvidéki eredetű levegőt hoz magával Grönland irányából. Az előrejelzések szerint a vihart intenzív csapadék kíséri, ami eső, havaseső, hó is lehet a különböző területeken. A vihar által felkorbácsolt tenger tovább károsíthatja a Sandy által károsított területeket, ráadásul a hurrikán által lerombolt parti dűnék, most nem képesek útját állni a tengervíznek, így fokozott a vízbetörés kockázata is.

A havazás nem lesz jelentős, mert a meleg talajon a hó olvadni fog, de a kiadós csapadék egyáltalán nem hiányzik a Sandy sújtotta államoknak, ahol még ma is mintegy egymillió ember van áram nélkül.
Az előrejelzések szerint a vihart 100 km-es széllökések kísérik majd, ami a felázott földek miatt könnyen kifordíthatja a fákat, villanyoszlopokat is. A vizesen hulló hó, pedig súlyánál fogva szakíthatjaa le a vezetékeket, ami újabb áramkimaradásokat eredményezhet.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.