Tornádó, sárlavina, jégeső – a hétvége mérlege

Sajnos a hétvége időjárása nem csak látványos zivatarokkal volt jellemzhető, de több helyütt károkat is okozott az időjárás.

Megörökítették az idei év első tornádóját, amelyet a Nyírségi Érpatakon 14 óra 41 perckor le is videózott Császár Norbert. E mellett Szeged mellett szatymazon és Vas megyében is észleltek tubákat, olyan felhőtölcséreket, amelyek nem értek földet.

Vasvár mellett Gersekaráton a helyi szabadidőparkot öntöttel a a sárlavina. Szombaton este hat és hét óra között óriási eső hullott a környéken, és röviddel utána megindult a víz is a környező helyoldalról, amely mintegy 60 centiméter magasságban zúdult rá a szabadidőparkra. Elvonultával 15 cm iszapot hagyott maga után. A heves esőzés egyébként csak szűk sávot érintett, mert a környéken másutt nem jelentkeztek károk.

 

Az OMSZ radarképén jól látszik a heves esőzést adó zivatarfolt, amely felelős a Gersekaráti esőzésért és sárlavináért.

Gersekaráttól kissé északabbra a Csorna melletti Bágyoszováton és a közeli Dunaszentpálon pedig borsó méretű jég okozott riadalmat. A jégesőről videófelvétel is készült. Szintén jégeső hullott Pápán is, amit szintén videón is megörökítettek.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.