Özönvíz Genovában

Özönvízszerű eső zúdult a napokban Genovára és a Riviérára. A csapadék mennyisége helyenként meghaladta a 100 mm-et és a meteorológusok előrejelzése szerint az elkövetkező napokban tovább folytatódik a csapadékos időjárás, újabb gondokat okozva. A legsúlyosabb a helyzet Genovában, ahol két folyó is kilépett a medréből és mintegy 2 méter magasságban árasztotta el a víz a kikötőváros mélyebben fekvő területeit. Az esőzéseknek és az árvizeknek áldozatai is vannak több gyermek és nő is meghalt az áradások miatt. Az esőzések miatt a közlekedés megbénult a városban és a város vasúti pályaudvara is víz alá került. Genovában szükségállapotot rendeletek el. A természeti katasztrófa miatt a Genoa-Internazionale futball mérkőzés is elmaradt. 

A csapadékos időjárást egy mediterrán vagy másik nevén genovai  ciklon okozta, amely hazánkban is jelentős mennyiségű csapadékkot szokott hozni, különösen a DNY-i országrészben.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.