Este zivatarlánc érkezhet

Este ÉNy felől egy a keddinél erősebb hidegfront érkezik és hatására akár vonalba rendeződött zivatarlánc is kialakulhat. A hidegfront nyugaton véget vet a hőségnek is.

zivatarláncKéső délután egy érkező hidegfront hatására ÉNY felől beborul az és és egyre többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítanunk. Van rá esély, hogy a zivatarok vonalba rendeződnek, és így heves ksérőjelenségek társulhatnak hozzá. Lokálisan, de többfelé fordulhat elő felhőszakadás (20-30 m csapadék), jégeső 2cm jégmérettel, és viharos szél. Jelenleg még bizonytalan, de akár heves zivatar is kialkulhat.

Az Országos Metorológiai Szolgálat  Dunántúlra és a középső valamint északi országrészre is narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható heves zivatarok miatt.  Hasonló időjárásra figyelmeztet az ESTOFEX, az európai viharjelző szolgálat is, amely szintén 1-es fokozatú narancssárga figyelmeztetést adott ki, a nagy jégméret, a viharos szél és felhőszakadás miatt.

A zivatarlánc 6 óra körül lép be az országba, este nyolckor éri el a fővárost, és éjfél előtt érkezik meg Debrecenbe. A front előtt a déli és keleti országrészben már többfelé záporok, zivatarok alakultak is.

Az érkező front véget vet a hőségnek, ugyan keleten még némileg visszatér a meleg, ám szombaton már ott is az átlaghőmérséklet alá csökken a nappali felmelegedés mértéke. 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.