Frontérzékenység? Így védd ki helyes táplálkozással

frontérzékenység és táplálkozás

Felmérések szerint bár különböző mértékben, de a lakosság közel fele szenved az időjárás változékonyságától. Vannak, akiknél a tünetek szinte észrevétlenek, de vannak, akiknél súlyos panaszokat okoz a frontérzékenység. Szerencsére a helyes táplálkozás segíthet enyhíteni a panaszokat.

Meleg- és hidegfront

A különböző frontok másképpen hatnak ránk. A melegfronti tünetek általában már a front megérkezése előtt jelentkezik. ennek oka, hogy a frontok érkezése előtt a magasban már megkezdődik a meleg levegő beáramlása. A melegfront okozhat fejfájást, ingerlékenyebbek leszünk, csökken a koncentrálóképességünk.

Hidegfront esetén a tünetek általában a front átvonulásakor és után jelentkeznek. Lehet részünk fejfájásban, lehetünk aluszékonyak, ingerlékenyek, emelkedhet a vérnyomásunk is.

Most pedig nézzük meg hogyan védekezhetünk ezek ellen, helyes táplálkozással!

Frontok és táplálkozás

Mint minden betegség esetén itt is a megelőzés a legfontosabb. Az egészséges szervezetet sokkal kevésbé viseli meg az időjárás változékonysága, mint a legyengült szervezetet. Éppen ezért a frontérzékenység leküzdésénél is alapvető a helyes táplálkozás. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, lehetőleg ásványi anyagokban gazdag ételeket, itt különösen a magnézium és cink utánpótlás fontos. Érdemes arra is ügyelni, hogy frontok érkezésekor könnyen emészthető ételeket fogyasszunk, lehetőleg sok folyadék bevitele mellett.

A különböző saláták ideálisak lehetnek a frontérzékenység csökkentésére, mert sok vitamint tartalmaznak. A tökmag, napraforgómag, vagy éppen a csokoládé pedig magas magnéziumtartalma miatt lehet előnyös.

Akut helyzetek

Nyilván valóan a megelőzés fontos, de van, amikor nincs időnk szervezetünket megfelelő állapotba hozni, vagy egy betegség után legyengülve szenvedjük el a frontok vonulását. Ilyenkor segíthetnek a különböző gyógynövények.

A cickafark a görcsöket enyhítheti, az orbáncfűből készült tea pedig közismert nyugtató hatással bír. A reumás fájdalmak erősödésekor a réti legyezőfű tea lehet hasznos segítség, de a kamilla-diófalevél tea párosítás is hatékonyan enyhítheti az izületi gyulladásból fakadó tüneteket.

És a többi

Természetesen a táplálkozás, a teák csak egyik eszköze a frontérzékenység csökkentésének. A helyes életmód, a rendszeres mozgás, és a stresszmentes élet szintén nagy segítség lehet a frontok leküzdésében.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.