Felhőgyártó időjáráselőrejelző lámpák

Ma már csodaszámba menő időjárási állomásokat vásárolhat bárki, de kevesen tudják, hogy akár időjáráselőrejelző és felhőgyártó lámpákat is szerelhetünk otthonunkba.

Igazi furcsasággal rukkolt elő egy svájci cég a Micasa Lab, éspedig egy időjáráselőrejelző lámpával, amely nem csak előrejelzi, hanem szobánkban elő is varázsolja a várható időjárást.

 Nebula időjárás előrejelző lámpa

A Nebula 12 Project névre hallgató ötlet lényege, hogy akár egy irodában, vagy otthonunkban teremti meg a pillanatnyi, vagy várható időjárást a modern technika segítségével.

A lámpa a MetOff adatait használja fel, és LED izzók, WIFI, folyékony nitrogén és egy erős vákuum segítségével gyártja le szobánkba a várható időjárást.

Ez az egyedülálló bútordarab, ha napos idő várható lágy sárga fénnyel tölti el szobánkat, de egy borult napon igazi felhővel jelzi a várható időjárást. A lámpa piros színbe borítja a felhőt, ha alacsony nyomású ciklon közeleg, és a felhő sötétségével jelzi a várható esőt. Szerencsére a felhőből eső sosem hull, ez nem lenne túl praktikus egy irodában.

A lámpa alapüzemmódban 48 órára jelzi előre a várható időjárást, de mind az időtáv, mind az adatforrás tetszőlegesen beállítható, kinek-kinek kedvenc meteorológiai portáljára.

Matthias Wunderlin a Micasa igazgatója szerint a Nebuka 12-vel az volt a céljuk, hogy újradefiniálják a lámpa szó jelentését: „Nem csak magunknak állítunk kihívást, hanem a vásárlóknak is. A Nebula 12 valami teljesen új, és messze túlmutat azon, amit eddig az világítástechnikáról gondoltunk” – olvashattunk az alkonylámpa.hu oldalán.

Nos, tény, hogy sem ilyen lámpát, sem ilyen időjáráselőrejelző állomást nem láttunk ezidáig. A lakberendezők biztos imádni fogják, de nekünk azért vannak kétségeink, hogy ilyen dolgokra valóban szükség van-e, vagy csak egy újabb felesleges kacattal gyarapodott az emberiség…

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.