Hókáosz Amerikában

Apokaliptikus képek érkeznek Amerika déli államaiból. A havat alig látó államokban néhány centi hó teljes káoszhoz vezetett. Alulöltözött emberek hagyják el a dugóban ragadt autóikat és próbálnak meleg helyre jutni. A gyereke iskolabuszokban és iskolákban éjszakáznak. Több mint ezer baleset az utakon.

A meteorológusok már a hét elején figyelmeztették a lakkoságot, hogy a legújabb Leon névre keresztelt ciklon egészen Texas, Florida államokig eljuthat és akár havasesőt, havazást is hozhat. Amit jósoltak bekövetkezett, de a déli államokban teljes a káosz. A havazás valójában nem volt jelentős, alig 5 cm hullott például Georgia államban, de a jeges utak közlekedési dugók sorát okozták még a kis utakon is.

Csak Georgia államban több mint 1200 baleset történt, és több mint 130 ember megsérült az utakon. A déli államok lakói számára szinte ismeretlenek voltak a jeges utak, így sorozatos balesetek és több tíz kilométeres dugók alakultak ki. Az autópályákon ragadt autósok számára több mint 50 átmeneti szállást nyitottak meg, így sokan éjszakáztak boltokban iskolákban.

Sok iskolás gyerek sem tudott hazajutni, a kormányzat becslései szerint mintegy 3000 gyermek ragadt éjszakára az oktatási intézményekben.

Az előrejelzések szerint csütörtökön napközben átmenetileg fagypont fölé emelkedik majd a hőmérséklet, de tartós enyhülés csak péntek délutántól várható, ekkortól szabadulhat fél az USA déli része a hó fogságából.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.