Hókáosz a szomszéd államokban

Odessza időjárás

Romániában elrendelték a vörös riasztást, az 1 milliós Odesszát elzárta a hó a külvilágtól.

A Magyarországon is gondokat okozó mediterrán ciklon hókáoszt okozott a szomszéd államokban. Ukrajnában több mint fél ezer település maradt áram nélkül a heves havazás és az erős szél miatt.

A becslések szerint több mint háromezer autós rekedt az utakon, az ideiglenes mentőállomásokon is több ezer embert kellett elszállásolni.
A legkritikusabb a helyzet Ukrajna déli megyéiben. Különösen aggasztó a helyzet Odesszában. Az 1 milliónál is több lakossal bíró ukrán települést a havazás és a hófúvások teljesen elzárták a külvilágtól. A tengerparti várost a heves vihar miatt még a tenger felől sem lehet megközelíteni.

Romániában ezekben az órákban rendelték el a vörös riasztást a havazások és hófúvás miatt. Jelenleg három délkeleti megyében van érvényben vörös riasztás, több tucat utat le kellett zárni. Nem lehet közlekedni a Bukarestet Moldvával összekötő autópálya egyik szakaszán.

Odessza havazás

A ciklon havazást okozott Törökországban is. A mínusz 4 C fokos hőmérsékletnek köszönhetően Isztambulban a hó is megmaradt.

Szerbiában és a Vajdaságban az elmúlt napokban 10-15 cm friss hóréteg hullott. Az elkövetkező napokban itt is kemény mínusokat várnak -15 -20 C fok is lehet

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.