Ausztriában hó, ónoseső, lezárt utak

Több ezer háztartás maradt áram nélkül, vasúti pályákat és főutakat zárt el a havazás Ausztriában. Másutt az ónoseső okoz gondokat. Pénteken újabb jelentős havazást várnak.

Egyedül Karintiában 2500 háztartás maradt áram nélkül, Stájerországban 7000 otthonban voltak áramkimaradások. Míg Ausztria egyes területein a havazás bénította meg a közlekedést, addig az alacsonyabban fekvő részeken az ónoseső okozott közlekedési káoszt.

Bár hétfőn némileg javult a helyzet továbbra is vannak lezárt utak, és a vasúti közlekedési is több szakaszon megbénult.

Burgenlandban 120 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, a balesetek miatt. Itt az ónos eső súlya alatt leszakadó vezetékek miatt 17000 háztartás maradt áram nélkül.

Bécsben is nehézségeket okozott az ónoseső, a mentők nem győzték ellátni a baleseteseket. A rossz időjárás miatt a schönbruni állatkert is bezárt. Az igazgató elmondása szerint ez volt az első alkalom, hogy az állatkertnek be kellett zárnia az időjárás miatt.


Az előrejelzések szerint pénteken ismét jelentős havazás várható Ausztriában. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.