Vihar a Dunántúlon

A tegnapi esti órákban az előrejelzettnél erősebb zivatarok alakultak ki a Nyugat-Dunántúlon, amelyek láncba szerveződtek és a Balatonnál igen erős vihar alakult ki, helyenként 100 km/óra feletti szélsebességgel, de a Dunántúl ÉK-i felét kivéve másutt is igen erős zivatarok jöttek létre.  Zalaegerszegnél az erős szél fákat csavart ki, és akadozott a vonatközlekedés is a viharos erejű szél miatt.

A viharra jellemző, hogy rendkívül gyorsan, szinte robbanászszerű sebességgel alakult ki. 

Az orkán erejű szél az áramellátásban is gondokat okozott. Több helyen elszakadtak a felsővezetékek és több tízezer ember maradt áram nélkül. a Dél-dunántúli térségben.

Több vitorlás is zátonyra futott vagy felborult a Balatonra péntek délután lecsapó viharban, de mindenkinek sikerült hajóval, vagy úszva partot érnie, eltűnt személyről egyelőre nem érkezett bejelentés, mondták a vízirendészet és vízi mentők szolgálatvezetői.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium meteorológusa elmondta, hogy Fonyódon 117 kilométer/órás széllel tetőzött a vihar

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.