Újraindul a zivatargyár

Az elmúlt hetek hőhullámai után, jelentős változás alatt áll időjárásunk. Noha marad a meleg, de a hőség megszűnik az elkövetkező napokban és a száraz időjárásban is váltás következik és csapadékosabb időszak veheti kezdetét.

A mai napon egy hidegfront érkezik és hatására először nyugaton, majd estétől északon és a középső országrészben is megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítanunk. Közben keleten egy összeáramlás hatására itt is zivatarok pattannak ki. A zivatarokat helyenként jégeső, felhőszakadás is kísérheti.

Kedden napos időnk lesz, de később megnövekszik a gomolyfelhőzet és ismét zivatarok pattannak ki országszerte. A kedd esti – szerdai napon aztán többfelé lesz eső, zápor zivatar. Számottevően enyhül majd a hőség is.

A hét második felében, aztán némileg melegszik az idő, de nedves levegő érkezik, ami ismét kedvez a zivatarok keletkezésének. A héten remény van arra, hogy az ország nagyobbik felében számottevő csapadék hulljon.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.