Szerda délutántól front!

Még két nap és véget ér a hűvös, de szép napos időjárás. Az elmúlt napokban sorra dőltek a napi minimumrekordok, de napközben szép napos időjárásban volt részünk. Szombaton, vasárnap és hétfőn is megdőlt a hidegrekord és várhatóan így lesz ez a mai napon is. Szombaton és Vasárnap Zabaron, míg hétfőn Vásárosnaményban dőlt meg a hidegrekord.

Szerdán azonban változás lesz időjárásunkban. Dél felől egy front előtt egyre melegebb levegő érkezik, és így szerdára már enyhülnek a fagyok. Napközben 13-18 C fok várható. Szerda délután aztán nyugat felől megközelít bennünket egy erős front felhőzete, amely délután, estefelé már esővel is jár a nyugati megyékben.  A szél itt északnyugatira fordul és megerősödik. Csütörtökön aztán már csak keleten lehetnek rövid napos időszakok, de zömében borult, fehős időnk lesz és többfelé kell ismétlődő esőre, záporra számítani. Nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Visszaesik a hőmérséklet ismét 9-13 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, de a hajnali fagyok teljesen megszűnnek. Pénteken aztán keleten is egyre többfelé várható eső, zápor. A jelenlegi előrejelzések szerint országszerte jó eséllyel lesz kiadós, 5 mm-et maghaladó csapadék. A bórús idő kitart még szombaton is, de ekkor már egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet és süt ki a nap.

A későbbiekben a jelenlegi előrejelzések szerint marad a változékony, átlag körüli hőmérsékletű időjárás. 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.