Ópályi vihar

Háztetőket rongált meg az orkánszerű vihar Ópályiban, a kár eléri a kétmillió forintot – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

A vihar szerda este csapott le a községre, s egy ötszáz méter széles sávban harminc lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, azokról cserepeket sodort le, illetve kéményeket rongált meg – mondta Erdélyi Miklós. Hozzátette: a szél emellett fákat csavart ki tövestől, az elektromos hálózat transzformátorállomását pedig villámcsapás érte, így áram nélkül maradt a település egy része, s a hibát csak csütörtök délelőtt tudták elhárítani a szolgáltató cég szakemberei.

A független önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a vihar elülte után a mátészalkai tűzoltók megkezdték a helyreállítási munkálatokat, az épen maradt cserepeket a helyiek közreműködésével visszarakták a tetőkre, illetve fóliával takarták le ideiglenesen a sérült részeket. A tűzoltók, akiknek a munkáját a helyszínen irányította Csepely Zsigmond alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, éjfél utánra végeztek a munkálatokkal – közölte Erdélyi Miklós.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.