Némileg enyhül a hőség

Ma egy hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, és némi enyhülést hoz a hőségben. Délkeleten még ma is 35 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de az Északnyugati országrsézben már csak 29 C fok körül alakul a maximumérték. A hidegfront hatására megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan záporok-zivatarok is kialakulhatnak. A keddi napra 28-32 C fokra hül a levegő, ami csak időszakos felüdülést jelent, mert ezt követően csütörtökre ismét 32-38 C fok körül maximumértékek várhatóak. Pénteken újabb hidegfront enhítheti majd a hőséget.

A mostani meleg rekordokat is hozott. A szombati és vasárnapi nap is új napi rekordot hozott. Tegnap Túrkevén 39.1 C fokot mértek, de megdőlt a budapesti napi maximumérték is. A tegnapi túrkevei érték egyébként az idei év legmelegebb napját is jelenti egyben.

A ma érkező hidegfrontot, nyugaton csak néhol, de keleten többfelé  kísérheti zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és heves széllökések kísérhetik. Számottevő csapadék nem lesz, de lokálisan akár 20 mm csapadékot is adhat egy-egy zivatar.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.