Napsütéses, meleg hétvége!

Jön a jó idő a hétvégére!

A hétvégén az eddiektől eltérően jó időben reménykedhetünk. Országszerte sok lesz a napsütés és több helyen 30 C fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála. Délutánonként helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet és egy-egy zápor, zivatar kialakulhat, de számottevő csapadék nem lesz. Vasárnap némileg több helyen alakulhat ki zivatar, amelyet lokálisan jelentős csapadék és szél kísérhet, de ezek a zivatarok csak kis területeket fognak érinteni.  

A jó időnek majd egy hétfőn érkező hidegfront vet véget.  Ekkor viharos széllel és zivatarokkal tör be hazánkba egy hidegfront, amely nyugaton már a hétfői napon, kedden pedig keleten hozza meg a lehülést. A rá következő napokban naposabb, de az átlagosnál hűvösebb idő lesz, hajnalban akár 10 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Visszatér-e a jó idő? A jelenlegi előrejelzések szerint még nagy bizonytalanság mellett, de folymatosan emelkedni fog a hőmérséklet és a hétvégére ismét visszatérhet a nyaralóidő.

Egy kis visszatekintő: csütörtöki csapadékos nap a Dunántúlon 

Délről érkező meleg és nedves levegő okozott kiadós csapadékot a Dunántúlon a tegnapi nap. Győrben két utcát le kellett zárni mert az utcákon egy méteres víz gyűlt össze, de Kapuváron is 70 mm csapadék hullott le egyetlen nap alatt. A legtöbb csapadék a Rába mentén hullott, de a dél-Dunántúlon is sok helyen kiadós csapadék esett. A pécsi mérőállomáson 50 mm eső hullott le a tegnapi nap során. Az eső Beledet sem kímélte itt is egy házat homokzsákokkal kellett megvédeni, és a tűzoltóknak is akadt dolguk.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.