Meddig tart a nyár?

időjárásGyakran előfordul, hogy augusztus 20-a után véget ér a nyári időjárás, de az idei év nem követi ezt a hagyományt és éppen a hónap végén jöttekel az év legmelegebb napjai. Noha némileg csökkent a hőség a tanév és a szeptember is szokatlan melegnek bizonyul ezidáig. Meddig tart ki még a jó idő?


A jelenlegi előrejelzések szerint csütörtök estétől szombat délelőttig kicsit több lesz a felhő felettünk, de továbbra is lesz napsütés, és bár elszórtan lehet eső is , számottevő csapadékra nem kell számítani. Maradnak a 25-30 C fok körüli nappali csúcsértékek is, bár a hajnalok most már kissé hűvösek a hosszabbodó éjszakák miatt.

 

A hétvégén jó időre számítahatunk, érdemi váltás időjárásunkban kedd-szerda táján várható, ekkor záporokkal-zivatarokkal érkezik a lehülés és az allergiások megkönnyebbülésére a jelenlegi előrejelzések szerint csapadék is várható. A nappali csúcsértékek ezt követően 20-24 C fokra esnek vissza, de számottevő csapadák a későbbiekben nem várható. Marad tehát a száraz szeptember.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.