Augusztus 20. időjárása

augusztus 20 időjárásaAugusztus 20.-a a szabadtéri rendezvények napja, nem mindegy tehát, hogyan alakul az időjárás ezen a napon. Éppen ezért az alábbiakban kicsit részletesebben írunk a hétvége és augusztus 20.-a időjárásáról.

Péntekig száraz, meleg időjárás várható. Csapadék nem várható sehol sem. Augusztus 20-án azonban megváltozik némileg időjárásunk, ugyanis egy száraz hidegfront éri el hazánkat. A hidegfront néhány fokkal hűvösebb levegőt hoz magával, így enyhül a hőség (25-27 C fok várható), és szerencsére a front gyenge lesz, így csak csekély mértékű lesz a felhőzet növekedése és csapadékra is csekély az esély, csupán a nyugati határszélen és az ÉK-i megyékben zavarhatja meg az augusztus 20-i ünnepségeket egy gyenge zápor, esetleg zivatar. A front megérkezésével azonban a szél megélénkül , helyenként erős lesz, de szélviharra nem kell számítani.

Összefoglalva tehát, úgy tűnik heves időjárási esemény idén nem zavarja meg az augusztus 20-i ünnepségeket, csupán az élénk szélre kell felkészülni és a határvidéken egy-egy záporra. 

Augusztus 20-át  követő néhány nap pár fokkal hűvösebb lesz, majd ismét visszatér a hőség.

Előrejelzésünket naponta ellenőrizzük és ezt az oldalt, ha változás történne a várható időjárásban augusztus 20-án, akkor frissítjük.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.