Hőségriasztás

Az Országos Tisztifőorvos 1.fokú hőségriasztás rendelt el az Alföld teljes területére, Közép-Dunántúlra, és a Dél-Dunántúlra: “Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dél-Dunántúlon, a közép-magyarországi régióban és az Alföldön jellemzően 26 fok körüli középhőmérséklet várható. Az északnyugati országrészre már hatással lesz egy közelünkben lévő hidegfront, így ott a legmagasabb hőmérséklet 30 fok alatt valószínű. Pénteken egy markáns hidegfront hatására 5-10 fokkal lehűl a levegő, ezt követően jövő hét elejéig mindenhol 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos az érintett területeken csütörtöki napra a lakosság számára szóló figyelmeztetésként 1. fokú hőségriasztást ad ki. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az érintett területeken élő, ott tartózkodó állampolgárokat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával” 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.