Hőség és viharok

20:28 A Délnyugatról érkező szupercella lassan eléri a főváros térségét is. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat!

15:45: megérkeznek dél felől az első zivatarok, az elkövetkező órákban az ország szinte bármely pontján kialakulhatnak zivatarok! Kövesse radarképünket!

Tegnap napközben és éjszaka is többfelé volt zápor, zivatar. Ma és a héten hasonló időjárásunk lesz. 

Kedd: Tölünk nyugatra egy örvénylő ciklon meleg és nedves levegőt szállít a Kárpát-medence fölé, hatására a keddi napon még marad a hőség (30-34 C fok), és a nedves levegő hatására délután ismét többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. A fő veszélyforrások a jégeső, heves szél a zivatarok környezetében és alokálisan nagy csapadék. 

Az Országos Meteorológiai szolgálat a mai napra az egész ország területére citrom jelzést adott ki ( zivatarok és csapadék), sőt az Észak-Magyarországi területen narancssárga riasztás van érvényben.

Az OMSZ-hez hasonlóan az ESTOFEX, az  Európai Viharjelzők is az egész ország területére narancssárga riasztást adott és felhívja a figyelmet esetlegesen szupercellák létrejöttére.

Folytatás. Szerdán egy markáns hidegfrontér el bennünket és a délutáni óráktól megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani. Országosan számottevő csapadék hullhat. Szerdán jórészt borult napunk lesz és 25 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de sok helyütt ennél hűvösebb lesz. A hét hátralevő részében marad a zivataros időjárás.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.