Hidegfront, zivatarok: vége a nyárnak

Ma nyugat felől egy erős hidegfront érkezik és ezzel végetér az idei nyár. A front közeledtével már a délelőtti órákban is kiaklulhatnak záporok, zivatarok a nyugati, majd a Dunántúli országrészben, majd a front előrehaladtával a középső országrészben is számítani lehet zivatarok kiakulására. A front előtt még igen meleg levegő érkezik dél felől, ezért ma kánikula lesz, különösen délkeleten, ahol akár 34 C fokig is emelkedhet a hőmérő. Nyugaton azonban már csak 28 C fok lesz. 

A front akár heves zivatarokat is létrehozhat, amit lokálisan jelentős csapadék, jégeső és heves szél is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúli és középső megyékre narancssárga riasztást adott ki.

A front a késő esti órákban érkezik meg a keleti országrészbe. Mindenütt jelentős lehülés hoz, mintegy 10 C fokkal csökkenek, majd a nappali csúcshőmérsékletek. A héten a későbbiekben is marad a változatos idő. Egy-egy nap napsütés után, újabb front érkezik esővel, csapadékkal. A csütörtöki napon országszerte 20 C fok alatt lesz a nappali csúcshőmérséklet. A nap folyamán a front érkezéséről folyamatosan beszámolunk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.