Mikor lesz ideális az időjárás az esküvőmhöz?

esküvő télen

Időjárás és esküvő? E két tényező együttese mindenkinek feladja a leckét, hiszen egy házasodó pár kifogástalan napra vágyik, hogy gondmentesen telhessen életük legszebb eseménye, és a lehető leggyönyörűbb emlékekkel gazdagodhassanak.

Ezt összehozni azonban szinte lehetetlennek látszik, hiszen az időjárás szeszélyessége kiszámíthatatlan, főleg olyan hosszú időtávban, amennyire előre le kell fixálni egy esküvő helyét és időpontját. Egy ilyen eseményt már jó előre gondosan le kell szervezni, ennél fogva pedig az aznapi időjárásra építeni gyakorlatilag lehetetlen. Ám mit lehet akkor mégis tenni?

Igények

A házasulandó párnak el kell döntenie, hogy mire alapozzák a nagy napot. Kizárólag a saját igényeiket helyezik előtérbe és az a fontos számukra, hogy kettőjüket tekintve legyen rendben minden, hiszen ők lesznek a középpontban, vagy figyelembe veszik a vendégeket is és úgy próbálják előkészíteni az eseményt, hogy a végén lehetőleg mindenki elégedetten és kellemes élményekkel telve távozhasson.

Esküvőt gyakorlatilag bármikor lehet tartani, azonban meg kell jól fontolni, hogy mikor érdemes!

Mivel az időjárás a fő kérdés, érdemes e tekintetben arra gondolni, hogy a vendégség népes tábora általában vegyes korosztályból áll és közülük sokan lesznek, akiknek gondot okozhatnak a szélsőségek, melyek elronthatják számukra a szép napot, amit ünnepelni mentek. A tél és a nyár ilyen időszakok lehetnek, hiszen az előbbi túl hideg és csúszós, balesetveszélyes lehet, melyből kifolyólag fennakadások is adódhatnak, az utóbbi pedig olyan kánikulát produkálhat, melyet kevesen viselnek jól, hiába szép napsütéses aznap az idő. Igaz, hogy tavasszal és ősszel leginkább az esőzések okozhatnak kellemetlenségeket, ez viszont mégis jobban tolerálható és megoldható helyzet.

Mire kell még gondolni?

Nem árt előre felkészülni arra az eshetőségre is, ha minden klappolni látszik, ám az esküvő napján mégis rosszra fordulna az időjárás. Legyen erre az esetre is egy terv, ami megelégedett megoldást nyújthat, akár azonnal! Ilyenkor igazán fontos a jó esküvői helyszín kiválasztása, ahol az esküvő a szabadban, de zárt térben is megtartható!

Ezt figyelembe véve pedig nem mindegy, hogy hány fős vendégsereget várunk az esküvőre. Kis létszámnál könnyen megoldható, hogy kültéri esküvőnél az időjárás elromlása esetén bemenekítsük őket a közeli épületbe, esetleg fűtött, és a viharra is gondolva erős sátrakat biztosítsunk, vagy pedig eleve beltéri esküvőt szervezzünk le, ha mindenképpen például télen szeretne valaki esküdni, vagy egy forró nyári napon, amikor is minőségi légkondicionálóval lehűtött termek állhatnak a rendelkezésre. Nagy létszámnál azonban, egy hirtelen szükséges hasonló megoldás már nem annyira kivitelezhető, hacsak nem egy méretes épületet béreltek ki a jeles napra, pl. egy kastélyt, ahová eleve rengetegen beférnek.

Előrejelzések

Ha már az időjárás a fő kérdés, előre felkészülni a miatta váratlanul kialakuló helyzetekre a korábbi évek összesítő diagramjai alapján is lehet, melyek hónapokra lebontva azt mutatják, milyenek voltak átlagban az érintett napok időjárásai. Habár erre hagyatkozni valójában nem érdemes, hiszen nem a jövőt mutatják meg, csupán az időjárás korábbi jellegzetességeit. Ellenben rendelkezésre állnak okostelefonnal követhető, friss radarképek, melyeket már érdemesebb valakinek figyelemmel követni a jeles napon, hogy jelezni tudja, ha baj közeleg.

 

A fentieket összegezve logikusan az mondható, hogy a tavasz, illetve tavasz végi-kora nyári időszak, valamint a nyár vége-vénasszonyok nyara az, amikor mindenki elégedettségére a legérdemesebb lehet egy szép esküvőt megtartani, természetesen előre gondolva és megoldással készülve az eshetőségekre.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.