Tartós hőség jön

Ahogy a múlt héten is jeleztük ezen a héten tartós hőhullámra kell felkészülni, akár 35 C fok fölé is mehet a hőmérséklet.

Egy anticiklon határozza meg a következő napok időjárását. Ennek köszönhetően szinte zavartalan lesz a napsütés, és csak az északi határszéleken jelenhetnek meg nagyobb gomolyfelhők, amelyekből azonban akár felhőszakadás is kialakulhat. Az ország döntő hányadában, azonban a szikrázóan napos időre készüljünk. Mindenhol 30 C fok fölé emelkedik majd a nappali csúcshőmérséklet és lesznek helyek ahol akár 35 C fok fölé is kúszik a hőmérő higanyszála.
Sajnos az éjszak sem hoz jelentős enyhülést 15-20 C fok körül alakulnak az éjjeli minimumhőmérsékletek. Mindezek miatt a napi középhőmérséklet 25 C fok felett alakul tartósan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország jelentős részére másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható hőség miatt. Egyedül az északkeleti országrészben van elsőfokú figyelmeztetés kiadva.

Érdemes odafigyelni a hőségre, mert szervezetünk még nem szokott át teljesen a nyári hőmérsékletekre. Igyunk sok folyadékot, és különösen figyeljünk az idősekre, és a keringési megbetegedésben szenvedőkre.

Várhatóan a szombati napon egy hidegfront enyhít majd a hőségen, de a későbbiekben is átlagos, júniusi hőmérsékletekre kell számítani. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.