Harmadfokú hőségriasztás!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl jelentős részére kiadta a harmadfokú hőségriasztás.

Az ország középső részén másdofokú figyelmeztetés van érvényben, míg az ország ÉK-i harmadán a mai napon még nincs kiadva veszélyjelzés.
Ez a helyzet holnapra változni fog, mert vasárnapra, már az ország egész területére kiadta figyelmezető előrejelzését a szolgálat.

Dél felől továbbra is egyre melegebb légtömegek érkeznek. A mai napon a nyugati területeken 36-37 C fok is lehet, vasárnap tovább fokozódik a hőség, ekkor már 38 C fok felett is alakulhatnak a nappali csúcsértékek.

A hőség a hétfői napon éri el tetőpontját, ekkor nem kizárt, hogy a déli területeken akár 40 C fokot is mérjenek. A valaha mért legmelegebb napján 2007-ben mérték a Kiskunságban, akkor 41,9 C fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

Várhatóan hétfőn este egy hidegfront érkezik, és hatására mintegy 10 C fokkal csökken a hőmérséklet, de ez azt jelenti, hogy kedden „csupán” 27-32 C fokig emelkedik a nappali csúcsérték. Érdemi csapadékra nem számíthatunk, legfeljebb ÉNY-on alakulhat ki zápor-zivatar.
Az ezt követő napokban ismét emelkedik majd a nappali hőmérséklet és néhány napon belül ismét visszatér a hőség. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.