Visszalopakodik a hőség

 Sajnos csak egyetlen napig tartott a lehűlés, ma már ismét erőteljes melegedésben lesz részünk. Visszalopakodik a hőség.

Bár a hidegfront közel 10 C fokkal hűtötte a Kárpát-medence átlaghőmérsékletét, a mai naptól kezdve ismét anticiklon határozza meg időjárásunkat és újra erőteljes melegedés kezdőik.
Szerdán még délelőtt helyenként élénk lesz a szél, de délután már mindenhol mérséklődik és napközben a csúcshőmérsékletek 29-32 C fok körül alakulnak.
Csütörtökön aztán tovább folytatódik a felmelegedés, a délnyugati országrészben már 33 C fok is lehet, északkeleten még csak 28 C fok várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a holnapi napra már másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt a Dunántúl jelentős részére. Az éjszakai hőmérsékletek még mindenütt 20 C fok alatt maradnak, érdemes tehát szellőztetni.
Péntektől már országszerte 30 C fok felet alakulnak a csúcsértékek, vasárnapra akár 37 C fok is lehet a legmelegebb területeken. Csapadékra sehol sem kell számítani.

Magas UV-sugárzás és hőstressz

A jelenlegi modellfutások szerint tartós lesz a hőség, akár az elkövetkező hét napban is kitarthat az átlag feletti hőmérséklet, és a száraz, csapadékmentes időjárás.
Legyünk óvatosak, mert a magas napállás miatt erős az UV sugárzás is, és a hidegfront után a levegő is tiszta, és az anticiklon miatt felhők sem zavarják a napsütést. A tartós hőség erősen megterhelheti szervezetünket, néhány hasznos tipp arról, hogyan tarthatjuk hűvösen lakásunkat itt: tapétacentrum.hu. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.