Tudja milyen módon befolyásolja az időjárás a pénzügyi döntéseinket?

időjárás személyi kölcsön

 Hogy a jó vagy rossz idő mennyire képes befolyásolni a pénzügyi döntéseinket, arról még konkrét felmérést nem olvashattunk de a bankok valamit tudhatnak erről. Mivel az ide nyáron elindult egy olyan roham az ügyfelekért amit nem tudni mással indokolni csak a meglepően magas hőmérséklettel.

A személyi kölcsön kamata továbbra is sosem látott mélységben van, sőt, a hitelmindenkinek.hu ennél többet is elárul: a bankok szinte egymást túllicitálva ajándékozzák az ügyfeleket. A nyaralási kedvezményekre várnunk kell egy újabb évet, de a táblagépet, a vásárlási utalványokat és az azonnal érvényesíthető banki kedvezményeket már hozza is a postás. A magyarok hiteligénylési teljesítményével elégedettek lehetnek a pénzintézetek. A gyorskölcsön, a hitelkártya, a személyi kölcsön bőségesen fogy. Azonban a nyaralásokat letudva, mit hoz az év hátralevő része? Egyáltalán, lesz-e kedvünk ősszel a hitelfelvételhez?

 Nyáron hitelfelvételben is aktívabbak vagyunk

Az akciós személyi kölcsönök nem véletlenül fókuszálnak a nyári időszakra. Ha a nyaralás anyagi fedezetét pótoljuk, vagy egy nyelvi kurzusra jelentkeznénk, esetleg itt az ideje, hogy életünk házimozi rendszere végre beköltözzön az otthonunkba, banki segítséggel megvalósíthatjuk. Talán a felszabadult hangulatnak, a forróságnak köszönhető, hogy könnyebben költünk – már-már felelőtlenül a pénztárcánk vastagságához képest.

Egyes konstrukciók, például a gyorskölcsön épp a kényelemmel nyeri meg magának a figyelmünk, emlékeztet a Hitelmindenkinek. Sajnos, a valós anyagi helyzetünkkel rosszul párosított hitelforma törlesztése a vásárlást követően feszültté tehet bennünket, a nehézségek akár személyes kapcsolatainkat is megtépázhatják. Ami az oldott, nyári hangulatban jó ötletnek tűnt, később realizálódhat. Átgondolva, talán már bánjuk is a döntést.

Természetesen nyáron jutunk ahhoz is, hogy több idő- és pénzbefektetéssel végrehajtsuk a házi körüli teendőket, az otthonunkat érintő nagyobb átalakításokat. Sőt, házépítéshez, költözéshez kifejezetten praktikus időszak. A jelentősebb beruházásokat sok esetben nem tudjuk még megtakarított pénzünkből sem kigazdálkodni, jogosan merül fel, hogy egy bankhoz forduljunk segítségért! A fűtési szezont is ideje előkészíteni, ami a fűtési rendszerek felújításával, cseréjével járhat, továbbá a lakás hőszigetelését is alkalmanként meg kell újítani.

 Az őszi melankólia?

Az ősz a kijózanodás időszaka. Általánosságban elmondható, hogy a vágyaink megvalósítása helyett a hiteltörlesztésre összpontosítunk. Egy kávé, egy tea mellett mérlegeljük a lehetőségeket. A gyorskölcsön, a személyi hitel nagytakarítása következik. Amennyiben lehetséges, egy jobb ajánlattal igyekszünk kiváltani a korábban felvett hitelt, vagy egyéb kamatkedvezményeket felhasználva összevonni azokat. A 2015-ös év azonban speciálisabb a korábbiaknál…

 Amit a bankok is tudnak

Az esztendő első felére időzítjük a hiteligényléseink jelentős részét, míg az ősz beköszöntével egy kiegyensúlyozottabb, visszafogottabb szakasz következik. Azonban az elmúlt hónapok a pénzügyi piac felpezsdüléséről szólnak, a folyamat pedig koránt sem ért véget. Az alacsony jegybanki alapkamatnak köszönhetően állandó a hitelezési kedv. Sőt, a szakemberek is arra biztatnak, borúlátás és kételkedés ide, vagy oda, most érdemes kölcsönt felvenni. A törlesztő kamatok annyira kedvezőek, hogy még egy drasztikusabb változás esetén is kivédhető a kockázat.

A fix, kiszámítható illetve a változó kamatozású hitelek között most valóban megtalálhatjuk a hosszabb távú befektetéseinkhez leginkább illőt. A piac kiemelt ajánlataiban első helyen szerepel a lakáshitel, amelyet a folyamatosan emelkedő ingatlanárak miatt is érdemes megfontolni. Az előző évhez képest megduplázódott az igénylők száma, ami valóban a kedvező feltételekre utal. A roppant alacsony kamatozású autólízing is remek választás. Aki pedig adósságrendezésben gondolkodik, a szabad felhasználású hitellel kiválthatja azt.

Sajátosan alakul az őszi hitelpiac. A borongós, esős időben most megjöhet a kedvünk, ajánlott mérlegelni a lehetőségeinket. Érdemes kihasználni ezt kedvező helyzetet, ki tudja, mit hoz a következő október.

A hitelezési kedvünk tehát, köszöni, jól van, és, mintha most kezdődne az igazi nyár!

Egyéb zsebünket érintő hírekről, gyorskölcsönökről a Hitelmindenkinek portálon olvashat többet, amivel tudatosabb pénzügyi döntést hozhat.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.