Tömegnövelés gyorsan, amivel már nyárra izmosabb lehetsz

tömegnövelés nyárra

Tömegnövelés a célod, és szeretnél mihamarabb izmos lenni? Sok kezdő azt gondolja, hogy ehhez elegendő a konditerem gyakori látogatása, és a súlyzós edzések napi szintű letudása. Ez azonban korántsem így van, hiszen a pihenésnek és a táplálkozásnak is központi szerep jut a kívánt célok elérésében. A shop.builder.hu tömegnöveléssel kapcsolatban összegyűjtötte azokat a legfontosabb területeket, amelyekre mindenképpen ügyelned kell. Lássuk, hogyan érheted el, hogy jövő nyáron kidolgozott, látványos izomzattal vonulhass a strandon!

Hatékony edzésprogram

A rendszeres edzések hatása attól is függ, milyen alapokról indítasz. Kezdőként ne akard rögtön megváltani a világot, inkább törekedj arra, hogy felkészítsd a testet a terhelésre. Ehhez a teljes testet átmozgató edzéstervek bizonyulnak a legjobb választásnak. Ne feledkezz meg a bemelegítésről sem, ezzel a sérüléseket kerülheted el. Ha már haladó szinten vagy, akkor heti három vagy négy napon érdemes osztott edzéstervet választanod. Terhelhetsz minden héten egyetlen izomcsoportot, vagy beoszthatod ezt napokra is. Tömegnövelés kapcsán gyakorlatilag bármelyik módszer működőképes lehet, ha figyelsz olyan további faktorokra is, mint az elegendő pihenés.

Tömegnövelés pihenéssel

Sok fanatikus van, aki heti hat-hét napon keresztül edz. A függőség sport terén sem vezet eredményekre, ugyanis a tömegnövelés nélkülözhetetlen eleme a pihenés. Az edzések során megadod azt a lökést az izmoknak, amely fejlődésre stimulálja őket, de ha nincs idő regenerálódniuk, annak bizony előbb vagy utóbb sérülés lesz a vége, hogy a célok elérésének nehézségeiről már ne is szóljunk. Érdemes tehát hetente három –négy napot edzésre szánni, a többi pedig kiválóan alkalmas laza mozgásformákra.

A pihenőnapokon ne törekedj arra, hogy kihozd magadból a maximumot, kapcsolj inkább kisebb fordulatszámra, és csak annyit mozogj, amennyi jól esik. Ilyenkor elmehetsz kocogni, kosarazhattok a haverokkal, vagy úszhatsz egyet. A lényeg az, hogy napi szinten a megfelelő mennyiségű és minőségű alvással, hetente pedig pihenőnapok tartásával ösztönözd izmaid fejlődésre. Ehhez persze nagyon fontos az is, milyen ételek kerülnek a tányérodra.

Fehérje, szénhidrát és zsír – na de milyen forrásból?

A szervezetnek mindhárom alapanyagra szüksége van, viszont a tömegnövelés nagymértékben múlik azon, ezeket milyen forrásból veszed magadhoz. Az izmok építése kizárólag fehérjével lehetséges, ezért a tojás, a húsfélék és a halak alapélelmiszereknek számítanak a tömegnövelés idején. Persze önmagukban nem igazán élvezetesek, érdemes tehát kiegészíteni az étkezéseket olyan egészséges szénhidrátokkal, mint a rostokban gazdag, emésztést is segítő zöldségek, vagy például a hajdina, a zab, vagy a gersli. A különféle magvakból készült olajok remek választásnak bizonyulnak salátákhoz, és segítségükkel zsiradékkal is elláthatod szervezeted.

Tömegnövelés során tehát a hangsúly részben az étkezésen van, de mindenképpen szót érdemelnek az étrendkiegészítők is. Ha odafigyelsz a kajálásra, megadod az edzéseken a kellő terhelést az izmoknak, akkor jöhetnek az olyan táplálék-kiegészítők, mint például a multivitaminok, aminosavak, a kreatin, vagy a tesztoszteronfokozó készítmények. Ne feledd, önmagukban az étrendkiegészítők semmit nem érnek, ha nem juttatod hozzá szervezeted az étkezések során a megfelelő alapanyagokhoz!

Tűzz ki magad elé reális célokat, és ne veszítsd azokat szem elől a mindennapi hajtásban és a munkahelyi stressz közepette sem! Az elért eredmények bizonyítják majd leginkább, hogy jó utat választottál.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.