Sofőrhívó a megbízható hazajutásért – időjárástól függetlenül

időjárás sofőrszolgáltatás

A közúti balesetek évente rengeteg életet követelnek. Nem csak világviszonylatban nagy ez a szám, hiszen sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon is évente körülbelül több száz személy szenved sérülést közúti baleset következtében.

A közlekedési balesetek legnagyobb részét a gyorshajtás, az ittas vezetés és a kimerültség okozza. Természetesen ezek össze is függnek, hiszen például alkoholmámoros állapotban sokszor veszítjük el ítélőképességünket a jármű felett és nyomjuk meg könnyebben a gázpedált. De nem csupán az ittas vezetés okoz halálos kimenetelű balesetet. Az utóbbi időben az időjárás nagy mértékű ingadozásának és váltakozásának köszönhetően a fronthatás több rosszullétet okozott, méghozzá azoknál a sofőröknél is, akik épp a volán mögött ültek. A front nem kerüli ki az autósokat sem! A frontérzékenység pedig néha olyan erősen üthet ki egy-egy személyen, hogy az hasonlóan reagál a vezetéskor felmerült helyzetekre, mint az ittas sofőr, okozva ezzel komolyabb baleseteket. Ismerjük azokat a helyzeteket is, amikor majd’ elalszunk, de mégis a kormány mögé ülünk, veszélyeztetve ezzel magunk, és az úton lévő többi autós életét is. De miért választjuk ezekben a helyzetekben a vezetést?

A válasz egyszerű, mert el kell jutnunk A pontból B-be. Az esti kocsmázás után haza kell jutnunk, és ha autóval mentünk, akkor autóval kell hazajutunk, a fronthatásos napon pedig ugyanúgy el kell mennünk dolgozni, a gyerekért az iskolába, piacra bevásárolni, mint a frontmentes tavaszi napon,  a  kimerültségtől gyötrődő nap, pedig ugyanolyan, mint az összes többi hétköznap… Azt mondjuk nincs választás, menni kell – ez azonban tévedés: választás mindig van.

A sofőrszolgálatnak köszönhetően nem kell ittasan, illetve émelyegve, szédelegve a volán mögé ülnünk – tehát igen, van választás! Budapesten a ’90-es évek óta működik a sofőrszolgálat, ugyanakkor ezek a cégek sokszor igen borsos árat kértek egy-egy útért.. Megjelent azonban egy új magyar startup, amely használatba vételével nem csak a balesetek száma csökkenthető, de nem kell annyira a pénztárca mélyére sem nyúlnunk.

A Sofőrhívó applikáció versenyezteti a sofőrszolgálatokat. Jex Dénes, a Sofőrhívó alkalmazás atyja szerint erre azért volt szükség, mert nem létezik legolcsóbb, vagy leggyorsabb sofőrszolgálat. Ezek a jelzők csupán az adott időben az adott viszonylatra értelmezhetőek. Természetesen még mindig azon keretek között, hogy a választás mindenkinek megfeleljen, mindenkinek hasznot hozzon: az ügyfél, személygépkocsijával együtt, jusson haza biztonságban, a pótsofőr pedig kapja meg munkájáért a megfelelő díjat. Ezen a platformon a sofőrök versenyeznek az ügyfelekért, a verseny két fő paramétere az út díja és a kiérkezési idő. A Sofőrhívó összekapcsolja a sofőröket a felhasználókkal, méghozzá úgy, hogy a biztonságosan utazni kívánó személy ajánlatot kér a konkrét útvonalra, majd perceken belül kiválaszthatja a sofőrszolgálatoktól beérkezett ajánlatokból a számára legkedvezőbbet. Döntő pontok lehetnek az ár, a gyorsaság és a biztosítás. A Sofőrhívó pozitívuma, hogy értékelni is lehet a sofőrszolgáltatást, tehát egyfajta minőségellenőrzés is működik az appon belül.

Az applikáció 2015 februárjában indított egy tesztet, amely alapján kiderült, hogy igenis szükség van egy ilyen platformra. Már az első hetekben több, mint száz ügyfél szerette volna igénybe venni a 13 regisztrált pótsofőr egyikét. Ez egy elég nagy számnak bizonyult ahhoz, hogy a Sofőrhívó elinduljon, és ne csak próbaüzemben működjön. A soforhivo.hu sofőrszolgálat rendelő app ma már elérhető Android, Windows Phone és iOS platfornom is. Válasszuk a biztonságos közlekedést!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.