Egy bank lemond a nyeresége 10 százalékáról!

Magnet KAP

Mai világunk a profitról szól, egy hazai bank mégis úgy döntött, hogy lemond nyereségének 10 százalékáról. És hogy ki kapja meg ezt az összeget? Nos, erről az ügyfelek dönthetnek.

Képzeljük el, hogy kapunk a bankunktól egy levelet, ahol kimutatják, hogy mennyi volt az adott évben a bank nyeresége, sőt azt is feltüntetik, hogy mi hány forinttal járultunk hozzá a nyereséghez. Sőt a nyereség 10 százaléka felett még rendelkezhetünk is. Hihetetlennek tűnik? Pedig igaz. Egy magyar alapítású bank így működik.

A MagNet Bank már nyolcadik éve biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy eldöntsék mire fordítsák a bank nyereségének tíz százalékát. A Közösségi Adományozási Program (KAP) lényege, hogy a bank ügyfelei eldönthetik, hogy az általuk generált nyereség tíz százaléka milyen civil szervezetnek jusson.

2017-ben a MagNet ügyfelei 72 millió forint sorsáról dönthetnek. Az ügyfelek választhatják ki a 80 szervezet közül, hogy kit kívánnak támogatni a Bank nyereségéből.

A KAP 2010-ben indult és ma már a Magnet védjegyévé vált, és jól mutatja a pénzintézet társadalmi felelősségvállalását.

Az idei évben egészen pontosan 31 986 ügyfél dönthet a nyereség sorsáról. A program indulása 2010 óta pedig közel 250 millió forint lett kiosztva, mintegy 210 alapítvány és egyesület között.

Megkérdeztük a MagNet közösségfejlesztési igazgatóját, hogy mi motiválta őket a program kidolgozásában. Molnár Csaba elmondta:

„A civilek támogatása valójában olyan, mint társadalmi immunrendszerünk egészségben tartása, hiszen a civil kezdeményezések – bármilyen témában is tevékenykednek – sokat tesznek az életközösségünk különböző rétegeiben felbukkanó problémák enyhítéséért. Közösségi Bankként hiszünk abban, hogy ügyfeleink bevonásával, a mindennapokban apró tettek összeadódásával sokat tehetünk embertársainkért és környezetünkért. Programjaink, szolgáltatásaink ezekhez a mindennapi, felelős döntésekhez biztosítják a teret és az eszközöket. Reméljük, hogy sokan élnek ebben az évben is a Bank által nyújtott lehetőséggel.  Tapasztalataink szerint a MagNet közösség tagjai szívesen és elkötelezetten állnak a Bank által szervezett összefogás útjára.”

A Magnet ügyfeleinek nagyjából másfél hónap áll rendelkezésre, hogy eldöntés mely civil szervezetet kívánnak támogatni, az általuk termelt nyereségből. Ezt megtehetik személyesen, telefonon, vagy akár a Magnet webes felületén.

Támogathatnak környezetvédelmi szervezeteket, egészségvédelemmel, autistákkal , vagy éppen szervátültetett gyermekekkel foglalkozó szervezetet is. A teljes listát megtekinthetjük a Magnet KAP oldalán.

Ami igazán érdekes az az, hogy nyomon követhetjük azt is, hogy mely szervezet milyen programot kíván megvalósítani a Bank nyereségéből, és azt is figyelemmel kísérhetjük, hogy ki mennyi pénzt igényelt és az adott pillanatban mennyi pénzt adományoztak már neki a Magnet ügyfelei a bank nyereségéből.

A támogatható szervezetek és programok évről-évre változhatnak és bővülhetnek, így a következő évben új ötletek és szervezetek is támogathatóak.

A MAGNET MAGYAR KÖZÖSSÉGI BANK ZRT-RŐL

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-banmagyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Mik az emberi életre veszélyes viharok észlelhető jelei?  Hogyan viselkedjünk, ha kint a természetben ér […]

TELJES CIKK | április 11.

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.