A redőny a legnépszerűbb árnyékolástechnikai eszköz!

redőny árnyékolás

Házépítés, felújítás alkalmával van egy olyan terület, mely mellett biztosan nem mehetünk el, ez pedig nem más, mint az árnyékolástechnika.

Többféle külső és belső árnyékoló közül választhatunk, melyek mindegyikének megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Ha azonban olyan megoldást szeretnénk találni, mely minden szempontból ideális választásnak bizonyul, akkor megéri a redőny mellett letenni a voksot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az árnyékolás, a hő-, és hangszigetelés kapcsán is évek óta ez a legnépszerűbb típus. A praktikum mellett természetesen a design sem elhanyagolható tényező, s a széles kínálatban ma már mindenki megtalálhatja azt a redőnyt, mely szín alapján is tökéletesen passzol a homlokzathoz.

A leginkább divatos a műanyag redőny, mely rendkívül könnyen kezelhető, sokféle színben kapható, és gyakorlatilag minden háztípusra könnyedén felszerelhető. Ennek speciális fajtája az úgynevezett kombi műanyag redőny, mely a vele együtt felszerelt szúnyoghálónak köszönhetően nagyon praktikus megoldásnak bizonyul. A külön mozgatható szúnyogháló távol tartja a rovarokat otthonunktól, mely a tavasztól késő őszig terjedő időszakban különösen hasznosnak bizonyul.

A műanyag redőnyöknél ugyan kicsit drágább, de kategóriájában mindenképpen megéri az árát az alumínium redőny, megy időtálló minőséggel áll az ingatlantulajdonosok rendelkezésére. A műanyag és a régebben előszeretettel alkalmazott faredőnyöknél sokkal tovább szolgálja az otthon kényelmét, s akár 25 éven keresztül kifogástalan állapotban marad – írja a redony-szunyoghalo.com.

Általánosan a hagyományos működtetés az elterjedt, de nagyobb ablakok, ajtók redőnnyel történő árnyékolása kapcsán a motoros megoldás bizonyul jó választásnak. Vannak olyan alumínium redőnyök, melyek a mechanikus mozgatásnak és a fényérzékelővel való ellátásnak köszönhetően napszaknak és időjárási viszonyoknak megfelelően magától húzódnak fel, illetve eresztődnek le.

Kevesen tudják, de nem csak a nyári forróság elleni védelem valósulhat meg tökéletesen a redőny használatával, hanem télen is melegebb lehet otthonunkban a leengedett redőnyök mellett. Napjaink korszerű redőnyei kiváló hőszigetelő jellemzőkkel bírnak, segítségükkel energia-megtakarítás érhető el télen és nyáron is. A legnépszerűbbként számon tartott redőnyök gazdag színválasztékban érhetőek el, ráadásul szakszerű felszerelés mellett valóban hosszú éveken keresztül működnek majd zökkenőmentesen. Tisztítása és használata egyszerű, a lakás bármely nyílászárójára felszerelhető, így az avatatlan tekintetek és az időjárás viszontagságai többé nem okoznak problémát. Az utca zaját szintén kívül rekeszthetjük, hogy otthonunk valóban a nyugalom szigete legyen, ahol sem a kinti tikkasztó hőség, sem a komoly mínuszok nem okoznak kellemetlenséget. Redőny választásával praktikus, igényes és strapabíró árnyékolástechnikai rendszer mellett tehetjük le a voksot, mely ráadásul motoros működtetéssel is beszereltethető.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.