A gyógyító Reiki energia

Honnan ered a reiki energia?

reiki tanfolyamA Reiki egy hagyományos japán eredetű spirituális út. Fő célja önmagunk belső harmóniájának megteremtése, és a kézrátétellel történő gyógyítás.
A Reiki energia eredete a huszadik század elejére nyúlik vissza, amikor egy japán szerzetes, Mikao Usui megalapított a tant. A hagyományok szerint 1922-ben 21 napig meditált és böjtölt a Kurama-hegyen, ahol megvilágosodott és megkapta a gyógyítás képességét, képessé válva a reiki energia csatornázására és továbbadására. Erre alapozva dolgozta ki szellemi tanítását és azt a gyógyító technikát, amely mára a világ egyik legismertebb kézrátételes gyógymódjává vált.

A kezelés az alábbi dolgokban segíthet neked:

• támogatja az egészséged megőrzését, az immunrendszered működését
• jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot
• lázcsillapítás
• támogatja a test méregtelenítő folyamatait
• stresszoldás
• hatékony fájdalomcsillapításra
• megváltoztathatod rossz szokásaid, érzelmi blokkjaid feloldhatóak

A Reiki rövid története

A módszer ismerté válása érdekes történet, mert bár Japánban jött létre, ismertségét mégis egy amerikai hölgynek köszönheti.
A megvilágosodást követően Mikao Usui megalapította az Usui Reiki Ryoho Gakkai nevű szervezetet és haláláig több mint kétezer embernek tanította meg a Reiki energia segítségével történő kezelés és a belső harmónia megteremtésének művészetét.
Halálát követően, egyik közvetlen tanítványa, Dr. Chujiro Hayashi révén vált ismertté a Reiki egész Japánban és Hawaiin, majd egyik tanítványa, Hawayo Takata segítségével kerülte el a technika az elfelejtődést, úgy, hogy azt újra elkezdte tanítani az Egyesült Államokban. A Reiki némileg módosult a nyugaton az eredeti változathoz képest. Némileg egyszerűsödött és módosult a tanítás is, amely innen indult világhódító útjára, majd az 1980-es évek végén visszatért Japánba.
Azonban szerencsére fennmaradt a reiki eredeti tanítása is. Bár az alapító által alapított Gakkai szervezet mai napig zárt keretek közt működik, Chiyoko Yamaguchi, aki szintén Chujiro Hayashitól tanulta közvetlenül a Reikit, hajlandónak mutatkozott, az eredeti technikák átadására, így 1999-ben megalapítva a Jikiden Reiki Intézetet, 2013-ban már 44 országban érhető el a reiki tradicionális japán tanítása.

Itthon is tanulható az eredeti japán stílus

reiki energiaA Jikiden Reiki bár teljesen japán gyökerű, ugyanakkor érthető és könnyen alkalmazható a mai kor embere számára. Világosan fogalmaz a reiki spirituális hátterét, a szimbólumok eredetét és a technikák mögött megbúvó koncepciók tekintetében. Egyszerűsége, a reiki sokrétű hatékony alkalmazási lehetősége népszerűvé teszi a használatát.
Néhány ember jelentős különbséget tapasztal a Jikiden Reiki energia érzetében, a japán stílusú behangolás tisztasága miatt. Több gyakorlott reiki mester számolt be arról, hogy letisztult a reikiről alkotott ismerete, hatékonyabbá vált a kezelése, erősebbé vált a reiki energia érzete, mint amit korábban tapasztalt. Természetesen teljesen hétköznapi emberek is képesek elsajátítani és használni a mindennapokban.
Ha szeretnél erről megbizonyosodni, megtapasztalni a japán reiki energia hatékonyságát, megismerni annak tanítását, kérlek vedd fel a kapcsolatot Szabó Gábor Jikiden Reiki tanárral, aki havonta tart nyitott napot és tanfolyamot, valamint szívesen válaszol minden kérdésedre is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.