A gyógyító Reiki energia

Honnan ered a reiki energia?

reiki tanfolyamA Reiki egy hagyományos japán eredetű spirituális út. Fő célja önmagunk belső harmóniájának megteremtése, és a kézrátétellel történő gyógyítás.
A Reiki energia eredete a huszadik század elejére nyúlik vissza, amikor egy japán szerzetes, Mikao Usui megalapított a tant. A hagyományok szerint 1922-ben 21 napig meditált és böjtölt a Kurama-hegyen, ahol megvilágosodott és megkapta a gyógyítás képességét, képessé válva a reiki energia csatornázására és továbbadására. Erre alapozva dolgozta ki szellemi tanítását és azt a gyógyító technikát, amely mára a világ egyik legismertebb kézrátételes gyógymódjává vált.

A kezelés az alábbi dolgokban segíthet neked:

• támogatja az egészséged megőrzését, az immunrendszered működését
• jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot
• lázcsillapítás
• támogatja a test méregtelenítő folyamatait
• stresszoldás
• hatékony fájdalomcsillapításra
• megváltoztathatod rossz szokásaid, érzelmi blokkjaid feloldhatóak

A Reiki rövid története

A módszer ismerté válása érdekes történet, mert bár Japánban jött létre, ismertségét mégis egy amerikai hölgynek köszönheti.
A megvilágosodást követően Mikao Usui megalapította az Usui Reiki Ryoho Gakkai nevű szervezetet és haláláig több mint kétezer embernek tanította meg a Reiki energia segítségével történő kezelés és a belső harmónia megteremtésének művészetét.
Halálát követően, egyik közvetlen tanítványa, Dr. Chujiro Hayashi révén vált ismertté a Reiki egész Japánban és Hawaiin, majd egyik tanítványa, Hawayo Takata segítségével kerülte el a technika az elfelejtődést, úgy, hogy azt újra elkezdte tanítani az Egyesült Államokban. A Reiki némileg módosult a nyugaton az eredeti változathoz képest. Némileg egyszerűsödött és módosult a tanítás is, amely innen indult világhódító útjára, majd az 1980-es évek végén visszatért Japánba.
Azonban szerencsére fennmaradt a reiki eredeti tanítása is. Bár az alapító által alapított Gakkai szervezet mai napig zárt keretek közt működik, Chiyoko Yamaguchi, aki szintén Chujiro Hayashitól tanulta közvetlenül a Reikit, hajlandónak mutatkozott, az eredeti technikák átadására, így 1999-ben megalapítva a Jikiden Reiki Intézetet, 2013-ban már 44 országban érhető el a reiki tradicionális japán tanítása.

Itthon is tanulható az eredeti japán stílus

reiki energiaA Jikiden Reiki bár teljesen japán gyökerű, ugyanakkor érthető és könnyen alkalmazható a mai kor embere számára. Világosan fogalmaz a reiki spirituális hátterét, a szimbólumok eredetét és a technikák mögött megbúvó koncepciók tekintetében. Egyszerűsége, a reiki sokrétű hatékony alkalmazási lehetősége népszerűvé teszi a használatát.
Néhány ember jelentős különbséget tapasztal a Jikiden Reiki energia érzetében, a japán stílusú behangolás tisztasága miatt. Több gyakorlott reiki mester számolt be arról, hogy letisztult a reikiről alkotott ismerete, hatékonyabbá vált a kezelése, erősebbé vált a reiki energia érzete, mint amit korábban tapasztalt. Természetesen teljesen hétköznapi emberek is képesek elsajátítani és használni a mindennapokban.
Ha szeretnél erről megbizonyosodni, megtapasztalni a japán reiki energia hatékonyságát, megismerni annak tanítását, kérlek vedd fel a kapcsolatot Szabó Gábor Jikiden Reiki tanárral, aki havonta tart nyitott napot és tanfolyamot, valamint szívesen válaszol minden kérdésedre is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.