Visszatér a tél? Havazhat is a jövő héten!

havazás

A jövő héten lehűlés kezdődik és a hét második felében egy mediterrán ciklonnak köszönhetően, akár havazhat is, de sok a bizonytalanság.

Hétfőn egy hidegfront éri el hazánkat és ennek hatására lehűlés kezdődik. A hidegfront előt még dél felől meleg légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, ezért akár +15 C fok is lehet a hét első napján. A délután-esti órákban aztán elkezd megnövekedni a felhőzet és többfelé lehet záporeső. Jelentős csapadékra még nem számíthatunk.

Kedden felszakadozik a felhőzet, a felhőátvonulásokból előfordulhat futó zápor, de alapvetően napos időjárás lesz. Az északnyugati szél megerősödik, de még nem lesz hideg, bár néhány fokkal visszaesik majd a hőmérséklet. +7 +1 C fokra számíthatunk napközben.

Szerdán hajnalban többfelé előfordulhat gyenge talajmenti fagy, de kevés felhővel indul a nap. +7 +11 C fok várható a kora délutáni órákban. A délután során dél felől már megjelenik a mediterrán ciklon felhőzete, majd az esti óráktól már eső is várható a déli és nyugati megyékben.

Csütörtökön aztán sok lesz felettünk a felhő, és ismét jelentős csapadékra van kilátás, főleg a déli megyékben. A mediterrán ciklon hatására jelentősen visszaesik a hőmérséklet +2 +6 C fok lesz a csúcshőmérséklet. A csapadék halmazállapota igen bizonytalan eső, havaseső, néhol havazás is lehet. Megmaradó hóra egyelőre nincs jelentős esély.

Pénteken főként délen és keleten várható már csak vegyes halmazállapotú csapadék, eső, havazás is lehet. Erős, viharos lesz az északi szél.

A jövő hét második felében tehát ismét téliesre fordul az időjárásunk. A csapadék mennyisége, és halmazállapota még igen bizonytalan. Nincs kizárva a havazás sem, de jelenleg megmaradó hóra nincs jelentős esély, de igen kellemetlen, szokatlanul hideg időjárás várhat ránk. A több csapadék délen lehet, északon egyelőre bizonytalan a csapadék mennyisége.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.