Viharok vetnek véget a hőségnek! 15 C fokot esik a hőmérséklet!

vihar

Ma délután egy erős hidegfront érkezik felhőszakadással, néhol jégesővel, viharos széllel 10-15 C fokot esik a hőmérséklet.

Hétfő reggel még az éjszakai zivatarokból északkeleten lehet zápor, zivatar, majd mindenütt kisüt a nap. Igen meleg lesz, 27-33 C fokra számíthatunk napközben. Délután azonban egy hidegfront érkezik ÉNy felől, hatására először az északnyugati országrészben növekszik meg a gomolyfelhőzet, amiből zivatarfelhők növekednek. Egyre többfelé kell majd felhőszakadásra, (20-30 mm csapadék) néhol jégesőre, vagy akár a zivatarok közelében viharos széllökésekre is számítani.

A zivatarok fokozatosan haladnak majd délkeleti irányban este már a középső, este-éjszaka a délkeleti országrészben is számítani lehet zivatarok kialakulására.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország ÉNy-i részére citrom, míg a többi részére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok miatt.

A mostani számítások szerint hevesebb zivatarokra inkább a középső és keleti országrészben lehet számítani.
A szél eleinte déli irányból fúj, majd a hidegfront érkeztével átvált ÉNY-i irányba. Ma még sokfelé lesz kánikula, de ÉNy-on már némileg mérséklődik a meleg.

Kedden eleinte még sok lesz felettünk a felhő, majd a reggeli rákban nyugat felől már felszakadozik a felhőzet, itt sok napsütés várható. Keleten eleinte még lehet zápor-zivatar is. 21-26 C fok körül alakul majd a hőmérséklet. Erős lesz az északi szél.

Szerdától visszatér az alapvetően napos időjárás, délutánonként elszórtan kialakulhat egy-egy zápor, de a napsütés lesz a meghatározó. Az élénk, helyenként erős szélnek köszönhetően nem tér vissza a kánikula, egész héten 22-28 C fok körüli hőmérsékletek lesznek. Kánikula tehát nem várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.