Szerdáig napos, aztán jön a hidegfront!

szép időjárás felhőkkel

Még két napig élvezhetjük a szép, napos tavaszias időjárást, szerdán aztán egy hidegfront vet véget a kellemes időnek.

Egy anticiklonnak köszönhetően keddig szinte zavartalanul napos, derült időjárásban lesz részünk. Éppen a felhőtlen égbolt miatt, azonban reggelente erősen lehűl a levegő, néhol akár -5 C fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A délelőtti órákban aztán gyorsan melegszik a hőmérséklet, és kora délután, az ország déli felében akár +15 C fokig is emelkedhet a hőmérséklet, de az északi hűvösebb területeken is +10 C fok felett alakul a csúcsérték.

 Szerdán este hidegfront érkezik viharos széllel. 

Ez a kellemes időjárás szerdáig tart ki. Szerdán eleinte napsütéssel indul a nap, majd napközben északnyugat felől felhők érkeznek, és megérkezik az a hidegfront, ami felelős lesz a lehűlésért.

Bár a front sok csapadékot nem hoz, elszórtan kell kisebb esőre, záporesőre számítani főként az esti óráktól.

Bár csapadékot nem, azonban viharos erejű szelet hoz a hidegfront, ami kitart egészen péntekig. Sokfelé kell erős, néhol viharos erejű széllökésekre számítani majd. Csütörtöktől több lesz felettünk a felhő is, napos és felhős időszakok váltják majd egymást és egy-egy elszórt záporeső is kialakulhat majd.
A hétvégén mérséklődik a szél, és a csapadék esélye is alacsony lesz, március 15-én 10 C fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.