Markáns hidegfront érkezik!

változékony időjárás

Ma és holnap többfelé várható eső, záporeső. Viharos széllel érkezik a hidegfront.

Csütörtökön nyugat felől megvastagszik a felhőzet, majd egyre többfelé kell esőre számítani. Tartós esőre nem kell számítani, de nagyobb eséllyel az északi országrészben többször lehet rövidebb ideig tartó, de ismétlődő csapadék.

Jelentős mennyiségű esőre azonban ma nem kell számítani. A csapadék súlypontja északon lesz, így a déli területek akár szárazak is maradhatnak. A délelőtt folyamán inkább a nyugati és középső országrészben várható eső, majd később egyre inkább keleten.

A felhőzet azonban nem lesz zárt így rövidebb napos időszakokban is reménykedhetünk. Napközben 9-13 C fokra számíthatunk

Érkezik a hidegfront!

Péntek hajnalban aztán markáns hidegfront érkezik. Ennek előjeleként már csütörtök este elkezdődik a Dunántúlon a felhőzet megvastagodása. Az éjszakai, hajnali órákban pedig már többfelé számítani kell esőre, záporra, egyelőre még csak a nyugati országrészben

Ahogy a hidegfront megérkezik erőssé fokozódik az északnyugati szél, sőt a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. Nem lesz igazán hideg 9-12 C fok várható napközben, de az erős szél miatt ezt lényegesen hidegebbnek érezzük majd.

Napközben aztán a front kelet felé tart, így egyre inkább ebben az országrészben várható majd eső, míg délután nyugaton már elkezdődhet a felhőzet felszakadozása.

A hétvége időjárása

A hétvégén aztán kora tavaszi, változékony, szeles időjárásban lesz részünk. A hőmérséklet 9-12 C fok körül alakul, de az erős szél miatt ezt hűvösebbnek érezzük majd. Változékony lesz a felhőzet is, lesznek napsütéses és borult időszakok és egy-egy futó záporra is számítani lehet lokálisan.

Tipikus március eleji időjárásban lesz tehát részünk és a szélcsendesebb derült helyeken visszatérnek az éjszakai fagyok is.

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Mik az emberi életre veszélyes viharok észlelhető jelei?  Hogyan viselkedjünk, ha kint a természetben ér […]

TELJES CIKK | április 11.

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.