Hidegfrontok sora közeleg!

hidegfront érkezik

Mozgalmassá válik időjárásunk, hidegfrontok és gyors felmelegedések váltakoznak!

Hidegfront éjszaka

Ma szinte késő nyárias időjárásban lesz részünk, ugyanis nyugat felől egy hidegfront közelít meg minket, és a front előtt déli irányból még meleg levegő áramlik felénk. A nappali csúcshőmérséklet 25-30 C fok körül alakul majd és szinte zavartalan lesz a napsütés is. A kellemes időt, csak az erős déli szél zavarhatja meg.

A kellemes nyárias időjárás azonban nem tart sokáig, késő délutántól ugyanis a nyugati határszélen már megnövekszik a felhőzet, majd elered az eső. Az esti órákban főként a Dunántúlon kell ismétlődő esőre, záporra számítani. A keleti országrészben is beborul majd az éjszaka során az ég, de csak kevés helyen várható itt csapadék.

Pénteken kora reggel pedig már nyugaton elkezdődik a felhőzet felszakadozása is. Mivel a front éjszaka vonul át felettünk, ezért szinte alig észleljük majd.

Pénteken napközben már nem várható csapadék, de a szél északnyugatira fordul és erős lesz, valamint a hőmérséklet is visszaesik majd, csak 17-23 C fok várható, amit az erős szél miatt hűvösebbnek is érzünk majd.

A hétvége is hidegfrontot tartogat

Szombaton aztán ismét gyorsan emelkedik a hőmérséklet és több órára kisüt a nap,, de a délutáni órákban nyugaton újra felhősödés kezdődik, és már záporra-zivatarra is számítani kell. A hőmérséklet tekintetében kettészakad az ország. DK-en akár 30 C fok is lehet, míg ÉNY-on alig emelkedik 20 C fok fölé a hőmérséklet.

Vasárnap országszerte erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon lehet még eleinte tartósabb napsütés, majd ide is megérkezik a hidegfront, esővel, záporral, zivatarral. Egyelőre marad a hőmérsékleti kétarcúság. Nyugaton sok helyütt már 20 C fok alatt, míg keleten még 25 C fok felett lesz a nappali csúcshőmérséklet.

A jövő héten változékony és kissé hűvös időjárás várható 16-20 C fok körüli csúcshőmérsékletekkel.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.