Hidegfront érkezik zivatarokkal – változékony lesz a hétvége is!

hidegfront betörés

Záporokkal, zivatarokkal, néhol felhőszakadással hidegfront érkezik. A hétvége is változékonynak ígérkezik jelentős csapadékkal!

Csütörtökön egy hidegfront felhőzete éri el az országot. Délelőtt még sok lesz a napsütés, de a Dunántúlon és elsősorban a délnyugati országrészben már több lehet a felhő, kisebb eső, zápor is előfordulhat.

Napközben aztán egyre több lesz a felhő felettünk, és elsősorban északon és nyugaton zivatarok is kialakulnak. A hőmérséklet 23-28 C fok körül alakul. A keleti országrészben élők napközben még nem sok változást észlelhetnek.

Este a hidegfront tovább halad kelet felé és az éjszaka folyamán többfelé kell csapadékra számítani.

Péntek reggel aztán többfelé, majd egyre inkább keleten várható csapadék, és északnyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet. Délután már csak elszórtan várható csapadék és a nap is kisüt. A nyugati országrészben északnyugati, a Dunától keletre a délnyugati szél lesz élénk.

Visszaesik a hőmérséklet 21-25 C fokra számíthatunk.

A hétvége is változékony időjárást tartogatzivatar szivárvánnyal

 

Szombaton eleinte napsütés várható, majd egyre több felől érkezik nyugat felől és záporok-zivatarok alakulnak ki. Keleten inkább csak késő délutántól várható csapadék. 23-28 C fok lesz napközben.

Vasárnap aztán túlnyomórészt erősen felhős idő várható, csak rövid időre bukkanhat elő a nap, és a mostani számítások szerint jelentős csapadékra van kilátás.

A hőmérséklet is jelentősen visszaesik 17-22 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek.

Hétfőtől szárazabbra fordul időjárásunk, bár szórványosan lehet még csapadék, de kánikulai meleg nyárt továbbra sem várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.