Hétvégig borult idő, jön a hidegfront, havaseső is lehet!

komoly esőzések országszerte

Ma megérkezik az a hidegfront, ami véget vet a napos időjárásnak. Vasárnap lehet ismét tartósabb napsütés.

Szerdán napközben egyre több felhő érkezik nyugat felől. A keleti országrészben még lehet tartósabb napsütés, de délután itt is lassan megvastagszik a felhőzet. A késő délutáni órákban A Dunántúlon már lehet szórványosan eső, záporeső. A Dunántúlon fokozatosan megerősödik a szél is. Nappal nyugaton 8-10, keleten 10-15 C fok várható.

Csütörtökön aztán sokfelé kell szeles, borult időre számítani, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. Visszaesik a hőmérséklet is, nappal 5-10 C fokra számíthatunk. Napközben többfelé lehet eső, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A lehűlés miatt a Dunántúl nyugati részén eleinte akár havas eső is hullhat.

Pénteken is marad a borult időjárás, többfelé kisebb esővel, záporral, a hegyekben hajnalban havas eső is lehet. Továbbra is erős marad az északi szél. Nappal +5 +10 C fok valószínű.

A hétvégén eleinte még borult lesz az idő, többfelé esővel, nyugaton akár havas esővel is, majd vasárnap már felszakadozik a felhőzet és újra kisüt a nap, bár a vonuló felhőzetből elvétve még lehet futó zápor.

Az elkövetkező napokban tehát sok lesz felettünk a felhő és kevés lesz a napsütés. Bár eső is lesz, de összességében nem várható jelentős mennyiségű csapadék, inkább kisebb, elszórt csapadékra készülhetünk. Területi átlagban a mostani modellfutások szerint 3-10 mm csapadékra számíthatunk majd. Az időszak elején az erős szél miatt igen alacsony lesz a hőérzet, különösen a Dunántúli országrészben.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.