Erős hidegfront érkezik, egyre hidegebb lesz napközben!

vihar

Ma egy hidegfront halad át az ország felett, többfelé lehet eső, zápor, néhol zivatar is.

Egy hidegfront hatására szinte országszerte borult égre tekinthetünk fel már a reggeli órákban. Délkeleten még lehetnek naposabb területek, de itt is hamar beborul az ég.

Már a reggeli órákban is lehet csapadék a középső országrészben, ahol egy csapadékmező halad majd kelet-északkeleti irányba. Majd nyugat felől újabb csapadéktömbök érkeznek, és ekkor már főként a nyugati majd a középső országrészben várható eső, zápor, keleten kevesebb helyen lehet már csapadékra számítani. Országos átlagban nem várható kiadós csapadék, de jó esély van rá, hogy az ország jelentősebb hányadán lesz csapadék. Nagyobb mennyiség inkább a nyugati országrészben.

Főként eső, és záporeső várható, de a keleti és a déli országrészben egy-egy zivatar is kipattanhat. Lényegesen visszaesik a hőmérséklet. Nyugaton már csak 16-20 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, míg keleten 20-27 C fokig melegszik a levegő. Napközben csökkenő hőmérsékletre számíthatunk!

A déli szél élénk, néhol erős lesz, majd fokozatosan északnyugati irányba vált át. Nem zárható ki egy viharosabb 60-70 km/órás széllökés sem.

Szerdán aztán eleinte még borult lesz az ég és főként keleten és délen lehet csapadék, majd nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 19-24 C fok várható majd.

Csütörtökön napos, derült időnk lesz, a hétvége változóan felhős időjárás ígér, elszórt záporokkal, zivatarokkal, és napsütéssel. Lassú felmelegedés kezdődik. Vasárnap már akár 23-28 C fok is lehet.

A hidegfront érkezése megterhelheti szervezetünket, ezért a frontérzékenyek legyenek óvatosak. Migrénes fejfájás és ízületi fájdalmak jelentkezhetnek napközben.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.