Drasztikus lehűlés jön: használjuk ki az utolsó nyárias hétvégét!

erős szel

Vasárnap éjszak egy hidegfront éri el az országot. Drasztikusan visszaesik a hőmérséklet, véget ér a nyárias időjárás.

Hétvégén még nyárias hőmérséklet

Vasárnapi azonban kellemes időjárásban lesz részünk. Az időjárást továbbra is egy anticiklon határozza meg, ami biztosítja a sok napsütés, míg délnyugat felől enyhe légtömegek érkeznek az országba.

Ennek köszönhetően vasárnapi marad a kellemes nyárias időjárás 23-27 C fokkal kora délután. A reggel továbbra is hűvösek maradnak, de már nem annyira, mint a hét első felében 7-14 C fok körül alakulnak a minimumhőmérsékletek.

Vasárnap este jön a hidegfront

Vasárnap aztán már észlelhetőek lesznek a változás első jelei, eleinte napos idő lesz, majd délutántól nyugat felől felhők érkeznek. A front előtt élénk, majd erős lesz a délnyugati szél.

Késő délután a megnövekvő felhőzetből a Dunántúl nyugati felén már záporokra is számítani lehet, majd a nap előrehaladtával máshol is csapadék várható. A jelenlegi számítások szerint nem lesz jelentős eső.

A front érkeztével az esti órákban északnyugatira fordul majd a szél és erős széllökésekre is számítani lehet.

Hétfőn délelőtt még erősen felhős lesz az ég, és néhol zápor is lehet még, majd csökkenni kezd a felhőzet. Ezzel együtt marad az erős északnyugati szél, ami miatt a 16-22 C fokos csúcshőmérsékletnél hűvösebbnek érezzük majd az időt.

Kedden és szerdán napról napra tovább csökken a nappali felmelegedés mértéke. Erős, néhol viharos erejű lesz az északi szél, emiatt igen hidegnek érezzük majd a levegőt. Változóan felhős időnk lesz, de a gyorsan vonuló felhőkből szórványosan záporeső is kialakulhat.

Megviseli szervezetünket

A folytatásban is marad az átlagosnál kissé hűvösebb időjárás, jelentős csapadék nélkül.

Mivel a napokban hozzászoktunk a nyárias időjáráshoz, ezért a hétfői hidegfront igen kellemetlenül fog érinteni minket. A közel 10 C fokos hőmérséklet visszaesés a metsző északi széllel megviselheti a frontérzékenyeket is.

Úgy tűnik tehát ez az utolsó nyárias hétvége, ha tudjuk használjuk ki, lehet, hogy legközelebb csak májusban lesz ilyen kellemes a hétvége időjárása.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.