Brutális erővel tör be a sarkvidéki hideg!

hidegfront érkezik

Sarkvidéki eredetű levegő önti el az országot.15-20 C fokkal csökken a hőmérséklet, a jövő héten a hegyekben már havazás is előfordulhat.

Míg a héten volt ahol 27 C fokot mértek, a jövő héten lesznek olyan helyek az országban, ahol 7 C fok alatt maradhat a hőmérséklet csúcsértéke. Nagyot fordul időjárásunk.

Ma, azaz vasárnap nyugat felől beborul az ég, keleten még délelőtt több órára kisüthet a nap, de a Dunántúl nyugati felében már záporokra is számítani kell, amely a délutáni órákra átterjed a középső, majd a keleti országrészre is.

Míg keleten 27. addig nyugaton már csak 17-20 C fk körül alakul a hőmérséklet. Eleinte élénk lesz a déli szél, majd estétől a hidegfront nyomán a Kisalföldön már északnyugatira fordul a szél iránya.

Hétfőn túlnyomórészt borult lesz az ég, csak néhol és rövid időre bukkanhat elő a nap. Többfelé kell esőre, záporra számítani. Erős lesz az északi szél, 40-50 km széllökésekre kell számítani, de egyes területeken viharos erejű széllökések is lehetnek. 14-20 C fok körül alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz a hidegebb.

Kifejezetten kellemetlen, őszi időjárásban lesz részünk.

Kedden egy újabb csapadéktömb ér el bennünket és ismét egyre többfelé várható csapadék, a hőmérséklet már csak 11-17 C fok körül alakul majd. Továbbra is viharos lesz a szél, ami jelentősen csökkenti a hőérzetünket.

Szerdán átmeneti csapadékszünet várható, de az erős, viaros szél marad. Észak felől sarkvidéki eredetű levegő áramlik az országban, országszerte 9-14 c fokra számíthatunk.

Csütörtökön újabb csapadéktömb ér el bennünket, ekkor lesz a leghidegebb országszerte 7-12 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A magasabb hegyvidéki területeken ennél hidegebb is várható és a hét közepén már havaseső, havazás is előfordulhat.

A későbbiekben marad a zömében felhős és csapadékos időjárás, de napról-napra egy-egy fokkal már melegszik az időjárás.

Az időjárás tehát nagyot fordul, az elmúlt napokhoz képest 15-20 C fokot csökken a hőmérséklet, ráadásul a viharos szél miatt ennél még hidegebbnek érezzük majd a levegőt. Egyetlen jó hír, hogy a jövő héten a csapadék és a talajmenti fagy hatására a pollenterhelés csökkenhet már.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.

Már nincs messze az enyhülés, de a tél még nem adja meg magát, újabb havazás […]

TELJES CIKK | március 1.