Zajlik a Duna, ma éjszaka lesz a leghidegebb, nyugaton havazás

zajló Duna

Ma éjszaka lesz a leghidegebb, akár -25 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Holnap nyugaton havazhat is. A Duna zajlik.

Extrém hideg

Ma hajnalra virradóra Nógrád megyében -20 és -25 C fokot is mértek. Ma mérséklődött a szél, és emiatt még hidegebb várható a vasárnapra virradó éjszaka.  A fagyzugokban -25 C fok alatti hőmérséklet is lehet. A Dunától keletre jellemzően -15 és -20 C fok lehet, az Északi-középhegység területén -18 -25 C fokra van kilátás. A Dunántúl keleti felén -15 -20, míg a nyugati részén-10  -15 C fokig süllyedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád, Heves, Pest és Szolnok megyékre narancssárga figyelmeztetést adott ki az extrém hideg miatt. Az ország többi területén a Dunántúl nyugati felét leszámítva citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Zajlik a Duna

Közben a rendkívüli hideg miatt megkezdődött a Duna zajlása is. Nem csak nálunk, hanem a Duna vízgyűjtőjének többi országában is extrém hideg van és ez kedvez a jegesedésnek. Mivel a következő napokban is kitart a hideg, ezért a jegesedés akár tovább is erősödhet a folyón.

Havazás nyugaton

Szombat estétől a nyugati határszélen megnövekszik a felhőzet és éjszaka, valamint holnap délelőtt a határ mentén egyre többfelé várható kisebb havazás. A jelenlegi számítások szerint lepel  -5 cm hóra van kilátás, nagyobb mennyiség a határhoz közel és az Alpokalján várható. A havat a szél hordhatja is majd. Másutt nem várható havazás, és marad a derült időjárás.

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.