Újabb országos havazás, 5 -15 cm hóval! + HÓTÉRKÉP!

hótérkép

Már nincs messze az enyhülés, de a tél még nem adja meg magát, újabb havazás kezdődik ma délutántól!

Szombat délutánig helyenként akár 10 cm meghaladó friss hó is hullhat, de mindenütt várható legalább 1-3 cm friss hóréteg. De lássuk a részleteket!

Dél felől egy un. peremciklon éri el hazánkat, és ennek hatására már ma délután a délnyugati határvidéken egyre többfelé kezdődik kisebb havazás. az északkeleti megyékben még estig derült idő várható.

Az este-éjszak folyamán aztán a ciklon egyre északabbra halad, és a reggeli órákig nagyjából a Salgótarján – Szolnok vonaltól délkeletre, tehát az ország kétharmadán várható havazás. Az éjszakai órákban -6 -13 C fok várható, leghidegebb a még derült északkeleti országrészben lesz. A déli országrészben 3-9 cm hó hullhat az éjszaka folyamán.

enyhülés

Pénteken napközben további jelentős havazás várható az ország jelentős részén. Az ország északnyugati és északkeleti csücskét leszámítva sokfelé kell 5 cm hóra számítani, míg a déli megyékben 5-10 cm friss hóréteg is hullhat. Napközben -1 4 C fok körül alakulnak a maximumértékek, így a hó meg is marad. Az esti órákban azonban a déli megyékben már kis mennyiségű ónos eső is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megye kivételével mindenhova citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható havazás miatt (5 cm meghaladó friss hóréteg).

Forrás: OMSZ

Szombaton eleinte még többfelé várható havazás, majd ez egyre inkább a déli, majd keleti megyékre szorul vissza. Hajnalban -3 -7, napközben 0 +4 C fok várható. Szombat estétől ismét vastagodni kezd majd a felhőzet.

Vasárnap hajnalban -1 -6 C fok várható, napközben +2 +5 C fokra számíthatunk és eleinte még többfelé, főként keleten várható vegyes halmazállapotú csapadék.

Hétfőtől további felmelegedés és csapadék várható.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.