Újabb havazás a Dunántúlon

Csütörtök – 10:23

Ma elsősorban az ország ÉNY-i területein kell még tartós havazásra számítani, összességében akár 40 cm hó is hullhat. Majd átmeneti csapadékszünet után holnap elsősorban a déli és keleti megyékben lehet néhány centi hóra, havasesőre számítani.

Korábban

Délnyugat felől újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat és késő délutántól eleinte eső, havaseső, majd egyre inkább havazás várható. Az ország déli megyéiben eleinte eső, havaseső, ónoseső várható, de ettől északabbra már kezdettől fogva a havazás lesz a meghatározó. Erős lesz a szél is, így kisebb hófúvások is kialakulhatnak a nyugati megyékben.
A csapadék túlnyomó része a Dunántúlon hull majd le, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon lényegesen kevesebb csapadék várható. Holnap reggelig a csapadék Pest, Komárom és Fejér megyét leszámítva az egész Dunántúlt éri majd. A nyugati megyékben akár 10 cm friss hóréteg is hullhat, kelet felé haladva csöken a friss hóréteg vastagsága.
Csütörtökön napközben tovább folytatódik a havazás, avalmelyst kelet felé tolódik a csapadéktömb és újabb 10 cm-es hóréteg várható a nyugati megyékben, míg a középső országrészben csak 1-6 cm friss hó várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nyugati megyékre narancssárga, míg a Dunántúl többi részére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adot ki a várható havazás miatt.
A jelenlegi modellfutások alapján pénteken további kisebb havazásokra van kilátás. A nyugati megyékben élők holnap ha egy mód van rá ne üljenek autóba! [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.