Télies hét – komoly havazás?

A hétfői havazás még csak kezdete annak, ami a héten vár ránk. A hét közepén és végén újabb csapadék jöhet mindenféle halmazállapotban.

Fejér megyében járhatatlanok az utak, a Bakonyban 10 cm hó hullott, és ez még csak a kezdet. A jelenlegi modellfutások szerint a héten több ízben is érkezhet csapadék, igazi télies napok előtt állunk.

A holnapi nap eleinte több-kevesebb napsütéssel indul majd, aztán megvastagszik a felhőzet és délutántól egyre többfelé ered el az eső. Nyugaton eleinte eső, havaseső, ami fokozatosan havazásba vált át. Északon és keleten azonban jó eséllyel havazni fog. A csapadék jelentős része kedd délutántól, szerda délelőttig várható. A jelenlegi modellfutások szerint a legnagyobb mennyiség a déli megyékben várható.

Szerda délelőtt még többfelé lehet havazás, majd lassan csökken a csapadék, és nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet is. Igen hideg lesz, napközben 0 +4 C fok várható, hajnalban fagyni fog.

Csütörtökön aztán többször pillanathatjuk meg a napot és csak elvétve fordulhat elő futó hózápor, de cserébe igen hideg lesz a hajnal, -2 -7 C fok várható, sőt a hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet!

Pénteken aztán ismét kevesebb lesz felettünk a felhőzet, de délutántól ismét vastagszik a felhőzet és nyugat felől újabb csapadék érkezik, eleinte havaseső, majd egyre többfelé havazás várható.

A hétvége borult lesz, sokfelé havazással, és megmaradó hóval. Napközben fagypont körüli hőmérséklettel, hajnalban -4 -10 C fokokkal. Még nagy bizonytalanság mellett, de komoly hó is hullhat.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.