Télen sem lanyhul az eladó lakások száma

eladó lakások télen

Télen a családi házakat és a lakásokat is jóval olcsóbban adják. Ez annak köszönhető, hogy a téli, fagyos és zúzmarás időszakban nem sokaknak van kedve ingatlanokat nézegetni. Sokkal inkább meglévő otthonaik melegébe vackolnak be és onnan figyelik a kint zajló eseményeket. Az eladó lakások emiatt sokkal olcsóbban érhetők el, jóval alacsonyabb négyzetméter árakon.

A kereslet visszaesése tehát egyenes arányban áll a téli időszak beköszöntével. A családi házak iránti kereslet katasztrófálisan visszaesik. A családi házakról mindenkinek a kerti partik, a szalonna sütögetések, a bográcsozás, a különféle gyerekeknek szervezett programok, napozás jut eszébe. Télen senki nem vágyik egy fagyos kertbe.

Ősszel pedig mindenkinek bevillan a rengeteg falevél, amit persze össze is kell szedni, vagy le kell takarni a kerti tavat, azaz dolgozni kell a kertben. Ilyenkor érkezik el azok számára a pillanat, akik olcsóban szeretnének eladó lakáshoz jutni és lecsapnak egy ilyen lehetőségre. A családi házak esetében még a ház előtt megtalálható járdaszakasz takarítása is a napi rutinmunkák közé tartozik és a kocsibeállót sem árt letakarítani ha a gépjárművel szeretnénk kimenni a kertből. Nos, az eladó lakásokra ezekben az időszakokban érdemes lecsapni és addig járni, egyezkedni az eladóval, amíg meg nem szerezzük álmaink családi házát.

A téli időszak végén azonban bekövetkezik az, amitől mindenki tart, azaz az egekbe szöknek az eladó lakás árak. Ahogy kisüt a nap, csicseregnek a madarak abban a pillanatban az ingatlanpiac is életre kel. Mindenki meghirdeti eladó ingatlanát – természetesen már tavaszi árakon. Ilyenkor már szinte lehetetlenség megfizethető áron új otthonhoz jutni, így nem marad más hátra, mint kivárni, amíg egy extra lehetőség tárul elénk, vagy újra beköszönt az őszi vagy téli időszak.

Sok esetben szerencsések is lehetünk, mert akadnak olyan ingatlantulajdonosok is, akik nagyon gyors üzletet szeretnének kötni, azaz nem áll szándékukban hónapokig várni a vásárlóra. Ez lehet egy váratlan költözködés, egy sajnálatos válás, egy külön költözés vagy bármilyen olyan probléma, amely azonnali megoldást kíván.

télen is eladó

Ha mégis úgy érezzük, hogy számunkra csak a téli időszak az ideális a lakás megvásárlására, akkor viszont érdemes már ősszel elkezdeni az ingatlanok megtekintését, hogy adott esetben jól és gyorsan reagálhassunk. Az év folyamán nem árt, ha egy kis tőkét is gyűjtünk, hiszen lehet, hogy olyan szerencsések leszünk már másnap a költözködéssel kell majd foglalkoznunk.

Összegezve, az eladó lakásokat mindig akkor kell megvásárolni, amikor az ingatlanpiac egy kicsit megnyugszik és éppen téli álmát alussza. A téli időjárás már sokaknak hozott szerencsét egy-egy sikeres ingatlan adás-vételben.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Mik az emberi életre veszélyes viharok észlelhető jelei?  Hogyan viselkedjünk, ha kint a természetben ér […]

TELJES CIKK | április 11.

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.